Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä todettu uusi koronatartunta – Viikonlopun leirillä mahdollisesti laajoja altistumisia

Pieksämäellä on tänään todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunnan alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella ja karanteeniin on määrätty yksi henkilö. Tästä tartunnasta ei ole julkisia altistumispaikkoja.

Lisäksi paikkakunnalla järjestetyllä leirillä on viikonloppuna todettu koronatartunta ja kaikki paikalla olleet ovat mahdollisesti altistuneet ja ohjattu menemään koronatestiin. Karanteenityöryhmä kokoontuu huomenna, jonka jälkeen Pieksämäen kaupunki tiedottaa asiasta tarkemmin.

Pieksämäen kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että nyt on ehdottoman tärkeää mennä testiin pienistäkin oireista ja huolehtia turvaväleistä ja käyttää maskia myös ulkotiloissa, kun turvavälin pitäminen ei onnistu.

Koronarokotuksien sähköisessä ajanvarauksessa on ilmennyt ongelmaksi se, että sieltä varataan aikoja toiseen rokotukseen. Sähköisestä ajanvarauksesta voi varata ajan vain ensimmäiseen rokotukseen. Sieltä ei voi varata aikaa aikaistaakseen toista koronarokotetta. Toisen rokotteen ajan saa ensimmäisen pistoksen yhteydessä ja mahdollisista aikaistamisista tulee aina soittaa ja niihin tulee olla pätevä syy.

Karanteenityöryhmä kokoontuu huomenna, jonka jälkeen Pieksämäen kaupunki tiedottaa asiasta tarkemmin.