Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueelta löytyi kahdeksan koronatartuntaa – koronanyrkki säilytti suositukset

Maanantain tiedotteen jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kahdeksan uutta koronatartuntaa. Tartunnoista neljä havaittiin Juvalla, kolme Pieksämäellä ja yksi Mikkelissä.

Kuusi tapauksista todettiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Karanteenissa on tällä hetkellä Essoten alueella noin 120 henkilöä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui (10.8.) pohtimaan suosituksia ja rajoituksia

– Tilanne on pysynyt melko tasaisena viimeiset viikot ja alueen rokotuskattavuus on hyvä. Tältä pohjalta päätimme pitää alueen edelleen perustasolla ja nykyiset suositukset voimassa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Nykyinen tartuntojen määrä ja sairaalahoitoa vaativat koronapotilaat kuormittavat merkittävästi terveydenhuoltoa.

– Muun muassa puhelinpalvelut ja päivystys ovat ruuhkautuneet. Hoitajapula vaikeuttaa tilannetta myös. Omasta ja koko Essoten puolesta pahoittelut kaikille, jotka joutuvat odottamaan puhelimessa tai päivystyksessä, Seppälä sanoo.

Viikko sitten koronanyrkki laajensi kasvomaskien käytön suositusta. Maskia suositellaan käytettäväksi laajasti kodin ulkopuolella sisätiloissa ja myös ulkotiloissa olevissa yleisötapahtumissa. Samoin ulkotiloissa koronakoordinaatioryhmä suosittelee turvavälien pitämistä ja jos se ei onnistu, maskin käyttöä.