Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Kolme koronatartuntaa Pieksämäellä – Yli 12-vuotiaiden rokotukset alkavat

Pieksämäellä on todettu yhteensä kolme uutta koronatartuntaa.

Edellisen kerran Pieksämäen kaupunki tiedotti koronatartunnoista viime viikolla, jolloin tartuntoja oli löytynyt yhteensä viisi. Kaikki sairastuneet ovat jo olleet karanteenissa, joten altistumisia ei ole tapahtunut.

Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten rokotukset alkavat Pieksämäellä. Lasten ja nuorten rokotukset toteutetaan pääasiassa yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa, ja rokotus tapahtuu tässä vaiheessa terveyskeskuksen rokotuspisteissä.

Koronarokotusaikoja on lisätty varattavaksi myös kello 16 jälkeen, jotta kaupunki voi vastata nopeasti ikäryhmän rokotustarpeeseen.

Ajan voi varata soittamalla rokotusajanvarauspuhelimeen numeroon 015 788 4430 tiistaista perjantaihin kello 9 – 13 välisenä aikana.

Kaupungin tiedotteessa toivotaan, että he, joilla on henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne, tilaisivat ajan netistä, jotta ajanvarauspuhelin ei ruuhkautuisi. Ohjeet löytyvät Pieksämäen kaupungin sivuilta www.pieksamaki.fi/korona.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien allekirjoittama kirjallinen suostumus.

Juttua päivitetty kello 12.40: Aiemmin ilmoitetun yhden tartunnan sijaan Pieksämäellä on siis todettu kolme tartuntaa.