Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulut alkavat lähiopetuksessa – Essoten alueella tartuntoja 15, tautitapauksia löytynyt myös lapsilta

Essoten alueelta on loppuviikon aikana löytynyt 15 uutta koronavirustartuntaa. Essote tiedottaa, että noin puolet tapauksista liittyy aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin ja toinen puoli on täysin uusia.

– Tartunnanjäljityksellä on paljon töitä, mutta valtaosa altistuneista on tavoitettu. Aiemmin tartuntoja löytyi enimmäkseen alueen ulkopuolisilta henkilöiltä. Nyt tautia on ilmennyt pääasiassa eteleäsavolaisilla, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tautitapauksia on havaittu myös päiväkoti-ikäisillä.

– Myös heitä on syytä käyttää testeissä, jos ilmenee vähänkin koronan oireita. Tauti pysyy hallinnassa, kun jokainen menee herkästi testeihin ja noudattaa annettuja ohjeita eli pesee käsiä usein, pitää turvavälit ja käyttää kasvomaskia varsinkin sisätiloissa, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote on valmistautunut tiiviisti yhdessä sivitystoimen kanssa koulujen alkamiseen ja antanut sivistystoimelle ohjeita.

– Tavoitteena on, että lähiopetus turvataan. Myös 12-15-vuotiaiden rokotukset tullaan toteuttamaan nopeasti lähiviikkojen aikana, kertoo Gärdström.

Tavoitteena on, että lähiopetus turvataan.

Pieksämäen peruskouluissa syyslukukauteen valmistaudutaan siitä lähtökohdasta, että oppilaat ovat yhä pysyvämmin lähiopetuksessa.

Koulukohtainen tilanne huomioidaan ja paikallisesti tehdään tarvittavat ratkaisut, jotta opiskelu on turvallista ja ympäristö terveellinen.

Esimerkiksi Hiekanpään yläkoulussa koulu antaa oppilaiden käyttöön kasvomaskit ja suosittelee vahvasti niiden käyttöä.

Opetus järjestetään luokkakohtaisisa ryhmissä pois lukien valinnaisaineiden opetus, ja ryhmien sekoittumista pyritään välttämään.

Koronatilanne vaatii huomioimaan seuraavat asiat:

Mikäli koronatilanne pahenee tiedottavat koulut uusista järjestelyistä.