Pelastusoperaatio käynnissä

Mitä tässä oikein tehdään ja missä ollaan? Ja keitä ovat kuvan miehet? Pieksämäen kotiseutuarkisto

Helena Nyman

Pieksämäen Lehti julkaisee taas vanhoja valokuvia Pieksämäeltä. Julkaistavat kuvat ovat Pieksämäeltä otettuja ja ne ovat Pieksämäen kotiseutuarkistolle luovutettuja kuvia. Niissä saattaa vilahtaa kouluaikaisia luokkakavereita ja opettajia, entisiä työkavereita, naapureita tai ihmisiä, jotka muistaa taas pitkästä aikaa. Saatatpa olla siellä sinäkin.

Kuvien mukana on voinut tulla kotiseutuarkistolle tietoa niissä olevista ihmisistä, paikoista ja tilanteista, mutta monesti tiedot kaipaavat täydennystä. Pieksämäen Lehden lukijoita pyydetäänkin muistelemaan kuvissa esiintyviä paikkoja ja ihmisiä.

Ehkä kuvat nostavat mieleen tapahtumia menneiltä vuosikymmeniltä ja mukavia muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta.

Edellinen, hietikolla istuskelevia lapsia esittävä kuva ei poikinut lainkaan yhteydenottoja, joten se jää edelleen mysteeriksi. Paitsi että saa siitä kertoa vieläkin, mikäli jotain sattuu muistumaan.

Tämänkertaisessa vanhassa kuvassa ollaan vesien äärellä.

Laiturissa oleva vene on uponnut ja sitä on nostamassa joukko miehiä. Tietääkö kukaan, missä ja milloin tämä harmillinen tapaus on sattunut ja keitä ovat kuvan miehet? Laiturille on nostettu veneen osia, vasemmalla näyttäisi olevan ainakin polttoainekanistereja. Ja autonvanteista, parruista ja köysitaljasta on improvisoitu nostin.

Tietoa kuvista voi toimittaa kirjeitse Pieksämäen kotiseutuarkistoon, osoitteeseen Kotiseutuarkisto, Poleeni, Savontie 13.

Kirjallisia tietoja voi jättää myös Poleenin kirjastoon, josta tiedot välitetään kotiseutuarkistoon.

Tietoja ottaa vastaan Pieksämäki-Seuran sihteeri Ulla Huttunen, sähköpostiosoite: ulla.huttunen.uh@gmail.com, puhelin 040 5018 981.

Tietoja ottaa vastaan myös Pieksämäen Lehden toimittaja Jari Asikainen, sähköpostiosoite: jari.asikainen@pieksamaenlehti.fi, puhelin 015 3481 725.

Kommentoi