Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä todettu kolme koronatartuntaa tällä viikolla –  julkisia altistumispaikkoja ei tiettävästi ole

Kuluvan viikon aikana on Pieksämäellä todettu kolme koronatartuntaa. Kaikki tartunnat liittyvät matkailuun ja ovat lähtöisin paikkakunnan ulkopuolelta. Karanteeniin on määrätty yhteensä yhdeksän henkilöä, joista neljä Pieksämäellä. Julkisia altistumispaikkoja ei Pieksämäellä tai lähikunnissa tiettävästi ole.

Essoten koronanyrkki kokoontui eilen tiistaina ja alue päätettiin vielä pitää perustasolla, mutta huolellisuutta ohjeistuksien noudattamiseen korostettiin.

Kasvomaskin käyttösuositusta laajennettiin koskemaan myös ulkotiloja sekä aina kun liikutaan kodin ulkopuolella ja turvavälien pitäminen on hankalaa. Työpaikoilla suositellaan kasvomaskien käyttöä, mikäli tilassa työskentelee useampia henkilöitä lähikontakteissa sekä kaikissa tehtävissä, joissa ei voida välttää lähikontakteja (esim. parturit/kampaajat, ravintolat, hoitolat, asiakaspalvelutyö). Nyt vallalla oleva Delta-variantti tarttuu nopeasti ja lyhyissä kontakteissa myös ulkotiloissa.

Testiin tulee ehdottomasti hakeutua pienistäkin oireista. Ohjeet koronatestin varaamiseksi löytyvät kaupungin nettisivuilta https://www.pieksamaki.fi/korona/.

Koronarokotukset etenevät ja tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 12 703 henkilöä ja toisen annoksen 8 161 henkilöä. Edelleen kaikkia suositellaan ottamaan rokotus ja varaamaan aika mahdollisimman pian. Ohjeet rokotusajan varaamiseen löytyvät osoitteesta https://www.pieksamaki.fi/korona/.