Korona: Koronanyrkki tiukensi suosituksia – Etelä-Savo pysyy vielä perustasolla

Koronanyrkki laajensi kasvomaskisuositusta. Maskia suositellaan käytettäväksi nyt myös ulkotiloissa olevissa yleisötapahtumissa. Heli Roivainen
Tara McLees

Tara McLees

Essoten alueelta on löytynyt eilisen 2. elokuuta jälkeen seitsemän uutta positiivista koronatestin tulosta.

Altistumisia koronalle tapahtunut muun muassa mikkeliläisessä Vilttihatun päiväkodista. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

– Muutamien taudin saaneiden tila on heikentynyt siinä määrin, että he ovat joutuneet sairaalahoitoon Mikkelin keskussairaalaan tai omille kotipaikkakunnilleen, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina iltapäivällä pohtimaan alueen tilannetta. Koronanyrkki säilytti alueen vielä perustasolla, mutta tiukensi suosituksia.

Kasvomaskien käytön suositus laajenee. Maskia suositellaan nyt käytettäväksi laajasti kodin ulkopuolella sisätiloissa sekä myös ulkotiloissa olevissa yleisötapahtumissa.

– Myös ulkotiloissa suosittelemme nyt turvavälien pitämistä ja jos se ei onnistu, maskin käyttöä. Viruksen Delta-variantti on tarttunut herkästi myös ulkona ja lyhyissä kontakteissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Kommentoi