Tehosterokotuksen aikaa voidaan aikaistaa vain painavasta syystä – Ajanvarauspuhelin on ollut ajoittain pahasti ruuhkautunut Pieksämäellä

Koronarokotuksen tehosterokotusaikoja voidaan Pieksämäellä aikaistaa vain painavista syistä. Ida Suominen
Tara McLees

Tara McLees

Pieksämäen rokotuskoordinaattori Marja-Riitta Savolahti kertoo, että Pieksämäelläkin ihmiset ovat innostuneet aikaistamaan tehosterokotusaikoja.

– Sen lisäksi koronatilanne on vaikuttanut siten, että ensimmäisiin rokoteannoksiin varataan vilkkaasti aikoja, hän kertoo.

Ajanvarauspuhelin on ollut ajoittain pahoin ruuhkautunut rokoteajan siirtäjistä, joten ihmisiltä pyydetäänkin malttia.

Savolahti muistuttaa, että koronarokotuksen tehosteaikaa voi aikaistaa vain painavista syistä 12. viikosta 8:aan viikkoon.

– Noudatamme THL ohjetta, jotta voimme turvata ensimmäiset rokoteannokset kaikille. Annosväliä suositellaan lyhennettävän alle 8 viikkoon vain poikkeuksellisista syistä, esimerkiksi syöpähoitojen alkamisen tai pitkäaikaisen ulkomaan työkomennuksen vuoksi, tapauskohtaisesti harkiten.

– Rokotusväli ei siis virallisesti muutu mRNA-rokotteiden osalta, vaan tämän on tarkoitus mahdollistaa joustavampi rokotusten suunnittelu ja toteutus, Savolahti selventää.

Pieksämäellä on tarjolla edelleen hyvin rokotusaikoja sähköisessäkin ajanvarausjärjestelmässä puhelinajanvarauksen lisäksi. Aikoja on tarjolla koko ajan, mutta ei välttämättä aivan joka päivälle.

Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisesti osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view= tai puhelimitse numerosta 015 788 4430.

Puhelinpalvelu on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–13 välillä. Puhelinpalvelu toimii takaisinsoittona.

Pieksämäen kaupunki muistuttaa, että tälläkin viikolla palvelussa voi olla ruuhkaa ja puhelua voi joutua odottamaan pari arkipäivää, puheluita ei soiteta viikonloppuisin.

Viime viikolla Essote tiedotti, että alueen koronarokotukset ovat edenneet hyvää tahtia. Myös Pieksämäellä rokotteita on annettu 150–230 rokotteen päivävauhdilla.

Nyt yli 73 prosenttia Etelä-Savon väestöstä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja reilut 45 prosenttia on saanut täyden rokotesarjan.

– Ykkösrokotteen ottokin on herättänyt uudelleen innokkuutta, erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, joten kiitos kaikille nuoremmillekin, jotka ovat päättäneet rokottautua, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kiittelee.

Kommentoi