Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten alueella uusia tartuntoja – Tartunnanjäljitys on käynyt kuumana koko viikon

Essoten alueen tartunnanjäljitys on ollut tiukilla tällä viikolla. Essote on tiedottanut, että viime viikon perjantain 16. heinäkuuta ja perjantain 23. heinäkuuta välisenä aikana alueella on todettu yhteensä 32 koronavirustartuntaa.

Viimeisimmät viisi uutta tartuntaa todettiin keskiviikon 21. heinäkuuta jälkeen. Pieksämäellä ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan todettu tartuntoja eikä altistumisia.

Uudet tartunnat eivät ole tuottaneet alkuviikon kaltaisia suuria altistumisia. Suuria ihmisjoukkoja kannattaa silti edelleen välttää ja pitää henkilötapaamisten määrä maltillisena.

– Näistä tartunnoista osa on löytynyt jo karanteenissa olleilta, joten näyttää siltä, että ihmiset ovat toimineet alkuviikon suurten tartuntamäärien jälkeen hienosti, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Keskiviikkona Essote tiedotti, että koronajäljityksessä on ollut kiirettä.

– Tartunnanjäljityksessä on jouduttu tekemään kovasti töitä, ja viime päivien tartuntojen johdosta karanteeniin asetettujen määrä hipoo jo kahtasataa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Tartuntaketjujen katkaisemisessa olennaista on karanteeniohjeiden noudattaminen myös kesäloma-aikana.

Tiistaina 20. heinäkuuta Essoten päiväkohtainen koronatestien lukumäärä oli suurin koko korona-aikana, noin 460 testiä. Osa näytteistä lähetettiin Kuopioon analysoinnin nopeuttamiseksi.

Essote testaa täydellä kapasiteetillaan, mutta tästä huolimatta testauksen ajanvaraus on ruuhkautunut. Päivystysavun 116 117 koronalinjalle on pitkä jono ja nettivarauksessa aikaa ei välttämättä saa enää samalle päivälle.

Pieksämäen perusturva puolestaan muistuttaa, että Pieksämäellä koronanäytteenotto tapahtuu ulkona Sairaalantien päässä olevan katoksen luona lähellä helikopterikenttää. Näytteenottoon tullaan ajanvarauksella. Aikoja saa varattua netistä tai terveyskeskuksen puhelimesta. Tarkat ohjeet löytyvät sivulta https://www.pieksamaki.fi/korona/.