Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Viikonloppuna kuusi uutta tartuntaa – Etelä-Savon tilanne tasaantumassa

Essoten alueella on todettu perjantain 2. heinäkuuta jälkeen kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaksi näistä liittyi ulkomaan matkustamiseen. Mikkelissä Lähemäen päiväkodissa todettiin tartunta, josta aiheutui karanteeneja.

– Tartunnanjäljityksemme on ollut kovin työllistetty koko viime viikon. Muut viikonlopun tartunnat vaikuttavat olevan aiemmista paikallisista tartuntaketjuista tai muualta peräisin, mutta ihan kaikki eivät ole vielä tiedossa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Viimeisen kahden viikon aikana Essoten alueen koronailmaantuvuus on ollut kasvussa. Siirtyminen epidemian kiihtymisvaiheeseen on ollut lähellä.

– Viime päivien valossa ilmaantuvuus näyttäisi tasaantuvan, vaikka tilanne jatkuukin vilkkaahkona. Sairaalahoidossa olevien määrä ei ole enää noussut, Seppälä jatkaa.

Huhti-toukokuussa vilkastunut koronarokottaminen heijastuu rokotusten painopisteen kääntymisenä kakkosrokotuksiin. Useita satoja kakkosrokotuksia annettiin Mikkelin keskussairaalalla poikkeuksellisesti myös viime lauantaina ja sunnuntaina.

Tällä hetkellä Essote on rokottanut kertaalleen liki 66 tuhatta henkeä ja reilut 23 tuhatta on saanut kakkosrokotteen.

Tartunnanjäljityksemme on ollut kovin työllistetty koko viime viikon.