Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Juhannusviikonloppuna todettiin 12 tartuntaa Essoten alueella – Tartunnanjäljitys työllistää Essotea

Lisääntynyt matkailijoiden määrä heijastuu kasvuna Etelä-Savon koronailmaantuvuudessa tiedottaa Essote. Juhannusviikonlopun aikana Essoten alueella todettiin 12 uutta koronavirustartuntaa, joista valtaosa on peräisin matkailusta.

– Alueelle on saapunut paljon väestöä muualta Suomesta sekä ulkomailta. Venäjä nousee esiin ulkomailta peräisin olevissa tartunnoissa, mutta joukossa on myös muitakin kuin jalkapallon EM-turnauksessa Venäjällä vierailleita. Kotimaisten tartuntalähteiden joukossa esiintyy enimmäkseen pääkaupunkiseutua, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kiteyttää.

Ulkomaan matkailijoiden tärkeimmät muistettavat asiat kotiinpaluun jälkeen ovat omaehtoinen karanteeni ja koronatesti kotipaikkakunnalla 72 tuntia paluun jälkeen. Tartunnanjäljitys työllistää tällä hetkellä Essotea, sillä matkailijoilla on ilmennyt paljon kontakteja ja julkisilla paikoilla oleskelua kotiinpaluun jälkeen.

– Kontaktien myötä tartunnat eivät rajoitu enää pelkästään Mikkeliin, joten koko Etelä-Savon alueella kannattaa hakeutua koronatestiin pienimmistäkin oireista, Seppälä jatkaa.

Essoten alueella on jo yli 65 tuhatta ensimmäisen koronarokotuksen saanutta. Se vastaa noin 68 prosenttia koko alueen väestöstä ja yli 80 prosenttia yli 16-vuotiaista. Kakkosrokotusten määrä alkaa kivuta nyt ykkösrokotusten määrää rivakammin. Kakkosrokotteen on saanut jo reilut 19 tuhatta.