Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Mikkelissä kahdeksan tartuntaa – Koronalääkärit peräänkuuluttavat yksilön vastuuta

Mikkelissä on todettu viime viikon perjantain (18.6.) jälkeen yhteensä kahdeksan uutta positiivista koronatestien tulosta. Ne liittyvät kolmeen eri tartuntaketjuun.

Yhden ketjun alkulähde on ulkomailla ja muiden tartuntojen alkuperää ei vielä tiedetä varmasti.

– Ne ovat joko paikallisia tartuntoja tai sitten niiden lähde on muualta Suomesta. Muutamia altistumisia on tapahtunut myös Mikkelin keskussairaalan yhdessä yksikössä, jonka altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Rokotusten nopeasta edistymisestä huolimatta tartuntoja on huomattavasti enemmän kuin viime kesänä vastaavaan aikaan.

– Nytkin osa tartunnan saaneista oli kertaalleen rokotettuja. Rajoitusten poistuttua yksilöiden vastuu on nyt suurempi. Testeissä pitää käydä pienenkin oireen johdosta, toimia kaikkialla terveysturvallisesti ja muistaa annetut ohjeet, Seppälä tähdentää.

Pieksämäen kaupunki muistuttaa, että ensi viikon maanantaille 28. kesäkuuta on saatavilla myös ilta-aikoja rokotusta varten. Myös huomiselle tiistaille (22.6.) on saatavilla vapaita koronarokotusaikoja.

Nytkin osa tartunnan saaneista oli kertaalleen rokotettuja. Rajoitusten poistuttua yksilöiden vastuu on nyt suurempi. Testeissä pitää käydä pienenkin oireen johdosta, toimia kaikkialla terveysturvallisesti ja muistaa annetut ohjeet.

Santeri Seppälä

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app Tunnistautumiseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Ensimmäisen koronarokotteen on yli 16-vuotiaista saanut Essoten alueella lähes 64 000 henkilöä, mikä on noin 79 prosenttia rokotettavista ikäluokista. Toisenkin annoksen on saanut jo 22 prosenttia, hiukan alle 17 800 henkilöä.