Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Juvan superpesiksessä altistumisia – Rokotukset etenevät Essoten alueella ripeästi

Tilanne koronatartuntojen suhteen jatkuu edelleen hyvänä Essoten alueella. Uusia tartuntoja ei ole löytynyt, mutta Juvalla 10. kesäkuuta pelatussa superpesisottelussa olleiden henkilöiden tulee hakeutua koronatestaukseen pienistäkin koronaan viittaavista oireista. Ottelussa olleilta alueen ulkopuolisilta henkilöiltä on saatu positiivisia koronatestien tuloksia.

– Myös rokotettujen tulee käydä testeissä, jos oireita tulee, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Jos uusia tartuntoja ei ilmene, viimeiset eristyksetkin purkautuvat maanantaina.

– Matkailun avautumisen myötä uusia tapauksia ja altistuksia voi tulla. Viimeisimmät tautitapaukset ovat liittyneet juuri matkailuun, Seppälä kertoo.

Rokotukset jatkuvat Pieksämäellä 16-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotuksilla. Mikkelissä on siirrytty jo riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotuksiin.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien suostumus.

Ykkösannoksia voimme antaa heinäkuussa vain todella pieniä määriä.

Hans Gärdström

– Edelleen kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata rokotusajan. Ykkösannoksia voimme antaa heinäkuussa vain todella pieniä määriä. Nyt kannattaa hankkia suojaa itselleen ja läheisilleen, kun rokotteita on vielä hyvin tarjolla, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ensimmäisen koronarokotteen on yli 16-vuotiaista saanut yli 63 000 henkilöä, mikä on noin 78 prosenttia rokotettavista ikäluokista. Toisenkin annoksen on saanut jo 21 prosenttia, yhteensä 17 100 henkilöä.

Suomen kansallinen koronarokotustodistus päivittyy yhteentoimivaksi EU:n koronarokotustodistuksen kanssa 22. kesäkuuta alkaen. Omakannasta saa EU:n koronarokotustodistuksen 22. kesäkuuta lähtien. Kansallinen todistus vaihtuu EU:n todistukseen Omakannassa automaattisesti.

Jos henkilön tietoja ei Omakannassa ole tai hän ei jostain syystä pääse Omakantaa käyttämään, terveydenhuollon ammattilaiset voivat tulostaa hänelle heinäkuusta lähtien todistuksen.