Korona: Essoten koronanyrkki jää tauolle – Koronarokote kannattaa hakea ennen juhannusta

Koronarokote kannattaa hakea nyt. Juhannuksen jälkeen maahan tulee vähemmän rokoteannoksia. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo
Tara McLees

Tara McLees

Koronatilanteen rauhoittumisen johdosta Essoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä on jäänyt tauolle. Tiistaina (15.6.) kokoontunut eri viranomaisista koostuva niin sanottu koronanyrkki totesi tilanteen yksimielisesti rauhalliseksi.

– Viimeisimmät koronatapaukset ovat liittyneet matkailuun. Altistumisia on näille tapauksille voinut kuitenkin tulla. On siis tärkeää, että pienistäkin oireista edelleen hakeudutaan koronatestaukseen, jotta mahdolliset tartuntaketjut saadaan heti hallintaan. Kun rokotustilanne on näin hyvä, voimme hieman hellittää varautumista. Toki jos tilanne muuttuu, niin ryhmä kokoontuu välittömästi, kuvailee tilannetta Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Matkailijoita Seppälä kehottaa hakeutumaan niin sanottuun 72 tunnin näytteeseen alueelle tultuaan.

– Jos on tulossa tuttavia tai työntekijöitä ulkomailta, niin kannattaa ohjata noihin koronatestien ajanvarauksiin, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote on päivittänyt perusvaiheen koronasuositukset nettisivuille. Alueella ei ole voimassa muita paikallisia rajoituksia kuin valtioneuvoston antamat perustason alueita koskevat rajoitukset. Esimerkiksi yleisötilaisuuksien osallistujamääriä ei enää rajoiteta.

– Tilaisuuksien järjestelyissä on edelleen syytä huolehtia hyvästä hygieniasta ja asiakkaiden ohjeistuksesta. Tilaisuuksien tultaessa on syytä olla käsien pesumahdollisuus, ja jos tätä mahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta, jota tulee olla helposti saatavilla. Yleisötilaisuudet kannattaa suunnitella siten, että ihmiset voivat halutessaan myös pitää turvavälejä, Gärdström sanoo.

Itsen ja läheisten suojaamiseksi kannattaa hakea rokote nyt.

Hand Gärdström

Tapahtumajärjestäjät voivat kysyä Essotelta apua terveysturvallisten tapahtuman järjestämiseen osoitteesta tartuntatauti@essote.fi.

Ensimmäisen koronarokotteen on yli 16-vuotiaista saanut yli 61 700 henkilöä, mikä on 76,3 prosenttia rokotettavista ikäluokista ja toisenkin annoksen on saanut jo yli 20 prosenttia.

– Itsen ja läheisten suojaamiseksi kannattaa hakea rokote nyt. Juhannuksen jälkeen maahan tulevien rokotteiden määrä laskee ja ne menevät pääosin kakkosannoksiin. Nyt on paras hetki varata rokotusaika, Gärdström vinkkaa.

Kommentoi