Tuuli kaatoi paljon puita Pieksämäen alueella

Pelastuslaitoksella on aamukahdeksan ja iltapäiväyhden välisenä aikana ollut 21 vahingontorjuntatehtävää Pieksämäen alueella, sillä kova tuuli kaatoi paljon puita.

– Ilmoitukset kaatuneista puista ovat painottuneet Pieksämäen keskustaan ja sen ympäristöön, kertoo palomestari Jarno Laikola.

Yhteensä pelastuslaitoksella on ollut Etelä-Savon alueella 44 tehtävää, joista 41 oli pientä vahingontorjuntatehtävää, kaksi pientä rakennuspaloa ja yksi maastopalo.

Kaatuneiden puiden takia muutama tienpätkä on Laikolan mukaan ollut hetken aikaa suljettuna, ennen kuin puut on saatu raivattua pois.

– Palokunnan ensisijainen tehtävä tällaisissa tilanteissa on estää lisävahinkojen syntyminen. Tiedossamme ei ole henkilövahinkoja, eikä myöskään omaisuusvahinkoja, Laikola kommentoi.

Pelastuslaitoksen mukaan vahingontorjuntatehtävien määrä on nyt vähentynyt, sillä myrskypuuskat ovat jo ylittäneet Etelä-Savon. Sähköttömiä talouksia Pieksämäellä on tällä hetkellä vielä yli kaksituhatta.

Pelastuslaitos muistuttaa, että rakennusten päälle kaatuneiden puiden raivaus on rakennuksen omistajan vastuulla.

Sähkölinjojen päälle kaatuneet puut kuuluvat sähköyhtiöiden raivattaviin, ja ilmoitus niistä on tehtävä suoraan sähköyhtiölle. Pelastuslaitoksen tehtäviin kuuluu välitöntä lisävaaraa aiheuttavien puiden raivaus.

Juttua päivitetty kello 14.16.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut