Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona: | Essoten alueen kuntien kokoontumisrajoitukset puretaan – Päätös astuu voimaan tänään

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa 4. kesäkuuta antamansa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan rajoituspäätöksen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) kuntien alueilla tänään 14. kesäkuuta kello 17 lähtien.

Kumoamisen jälkeen Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella ei ole enää aluehallintoviraston päättämiä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia.

Essoten alueella epidemiatilanne on rauhallinen ollen vakaasti perustasolla. Tämänhetkinen epidemiatilanne ei välittömästi uhkaa terveydenhuollon toimintakapasiteettia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että edellä mainituista syistä yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei ole enää välttämätöntä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueilla.

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten perusteita uudestaan.

Aluehallintovirasto kuitenkin muistuttaa, että vaikka rajoituksia puretaan, myös perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjän tulee varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuus ja toteuttaa tartuntatautilain 58c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten muun muassa mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen.