Korona: Pieksämäki avasi rokotusaikoja 16 vuotta täyttäneille – Essoten alueella rokotteen on saanut yli 70 prosenttia väestöstä

Koronavirusrokote on nopea antaa. arkisto/Timo Pasanen
Tara McLees

Tara McLees

Pieksämäellä rokotetaan tästä päivästä (11.6.) alkaen nyt myös yli 16-vuotiaita. Rokotteena käytetään Pfizer/BioNTechin Comirnatyä.

Niiden yli 18 vuotiaiden, jotka haluavat Moderna-rokotteen, tulee varata aika puhelimitse numerosta 015 788 4430.

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=. Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Rokotusajan voi varata puhelimitse numerosta 015 788 4430. Puhelinpalvelu on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–13 välillä ja se toimii takaisinsoittopalveluna.

Ensimmäisen rokotteen on Essoten alueella saanut nyt 72,8 prosenttia yli 16-vuotiaista, eli lähes 58 600 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu yli 14 800 henkilölle, mikä on noin 18,3 prosenttia rokotettavista.

– Rokotusaikoja on hyvin tarjolla Essoten rokotuspisteissä ja myös ilta-aikoja löytyy. Nyt kannattaa pitää kiirettä, jos ei ole vielä varannut rokotusaikaa. Saamme rokotteita hyvin juhannukseen saakka, mutta sen jälkeen meillä on varma tieto vain siitä, että annokset riittävät toiseen pistokseen, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Rokotuskattavuuden noustua näin korkealle, emme enää tiedota erikseen yksittäisiä koronatartuntoja.

Karanteeniin asetettuja on edelleen noin 70 ja koronan takia eristettyjä kymmenkunta henkilöä. Sekä karanteenit että eristykset ovat pääosin purkautumassa lähipäivinä.

– Perusohjeet pätevät edelleen: käsiä tulee pestä usein ja käyttää käsidesiä, metrin parin turvavälit kannattaa pitää sisätiloissa ja missä se ei onnistu, kannattaa käyttää kasvomaskia, sanoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronalääkärit kiittävät alueen väestöä ahkerasta rokottautumisesta ja annettujen ohjeiden hyvästä noudattamisesta.

– Rokotuskattavuuden noustua näin korkealle, emme enää tiedota erikseen yksittäisiä koronatartuntoja. Kerromme julkisuuteen ainoastaan useamman tartunnan ryppäät tai jos tartunnoilla on yleisempää merkitystä eli jos ne aiheuttavat laajoja karanteeneja, Seppälä kertoo.

Essoten alueella ei ole ilmennyt koronatartuntoja 4.6. jälkeen.

– Muistuttaisiin myös, että alueen ikäihmiset on aika kattavasti rokotettu kahteen kertaan. Vierailut heidän luonaan kodeissa, asumisyksiköissä ja vuodeosastoilla ovat sallittuja ja jopa suotavia, Gärdström kannustaa.

Kommentoi