Korona: Mikkelin keskussairaalan työntekijällä koronatartunta – Altistuneiden joukossa on henkilöstöä ja potilaita

Essoten aluella on rokotettu noin 69 prosenttia yli 16-vuotiaista. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo
Tara McLees

Tara McLees

Essote tiedottaa, että viikonlopun aikana löytyi kolme uutta positiivista koronatestien tulosta alueelta. Kaksi näistä Mikkelistä löytyneistä tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin, eikä aiheuta uusia karanteeneja.

Kolmas tapaus löytyi henkilöstön keskuudesta Mikkelin keskussairaalta. Altistuneiden joukossa on henkilöstöä ja potilaita. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

– Tämä aiheuttaa paljon henkilöstöjärjestelyjä ja sitä myötä mahdollisesti jo varattujen vastaanottoaikojen siirtoja, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lisäksi yhdeltä Essoten alueen rakennustyömaalta on löytynyt koronatartuntoja. Työmaan henkilöstö on alueen ulkopuolelta, eivätkä tartunnat aiheuta toimenpiteitä täällä.

Noin 69 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, yli 55 900 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 14 400 henkilölle.

Pieksämäellä on avattu 25 vuotta täyttäneiden rokotusajanvaraus.

Tämä aiheuttaa paljon henkilöstöjärjestelyjä ja sitä myötä mahdollisesti jo varattujen vastaanottoaikojen siirtoja.

Essoten koronalääkärit muistuttavat, että on tärkeää, että kaikki yli 16-vuotiaat varaisivat ajan koronarokotuksiin ja ottavat myös toisen tehosteannoksen, ellei ottamatta jättämiseen ole lääketieteellistä tai muuta perusteltua syytä.

Mahdollisimman korkealla rokotuskattavuudella varmistetaan sairastumisten vähenemisen myötä myös yhteiskunnan avoimena pysymisen mahdollisimman vähillä koronarajoituksilla niin kesällä kuin tulevana syksynä, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Modernan rokotteen käytön alaikäraja on 18 vuotta. Alin ikäraja Pfizer-Biontechin rokotteen käytölle on 16 vuotta.

Kommentoi