Essoten alueella kolme tartuntaa – Alue pysyy edelleen perustasolla rajoitusten suhteen

Essoten alueella ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo 68 prosenttia väestöstä. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo
Tara McLees

Tara McLees

Essoten alueelta löytyi torstaina kolme koronatartuntaa. Kaikki tartunnat havaittiin Mikkelissä.

Muualla Essoten alueella tartuntatilanne on säilynyt rauhallisena. Torstaina löydetyistä tartunnoista kaksi kuului jo aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin.

– Yksi näistä tartunnoista oli haastavampi, sen lähde on vielä epäselvä ja tapaus aiheutti altistumisia, lisätestauksia ja karanteeneja myös terveys- ja vanhuspalveluidemme piirissä. Vaikka kesä on alkanut ja olisi tarvetta päästä näkemään kavereita, pitää karanteeniohjeita ehdottomasti noudattaa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa.

Pieksämäellä tilanne on pysynyt rauhallisena. Kaupungin tiedotteen mukaan karanteeneja on vielä voimassa edellisistä tartunnoista, mutta joukkotestauksissa ei ole löytynyt uusia tartuntoja.

Koronarokotusten reipas tahti jatkuu Essoten rokotuspisteissä. Pieksämäellä rokotetaan parhaillaan 35 vuotta täyttäneitä.

Jo 68 prosenttia Essoten alueen 16 vuotta täyttäneestä väestöstä on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Kakkosrokotusten osuuskin on noussut jo yli 17 prosentin.

Pieksämäkeläisistä 60 prosenttia on saanut koronarokotteen. Nuorempia rokotusryhmiä avataan mahdollisuuksien mukaan.

Rajoituksia ei Essoten alueella olla kiristetty, vaikka ilmaantuvuus kasvoikin viime viikolla yli kiihtymisvaiheiden kriteereiden. Essoten alue on edelleen perustasolla. Aluehallintovirasto päätti keskiviikkona pitää voimassa 50 henkilön kokoontumisrajoituksen Essoten alueella.

– Emme kiristäneet rajoituksia, vaikka ilmaantuvuus kasvoi yli kiihtymisvaiheen kriteereiden. Päätös vaikuttaa osuneen oikeaan. Altistuneita ja karanteeniin asetettuja on vielä paljon, mutta kesän tilanne näyttää nyt paremmalta kuin aikoihin, arvioi Seppälä.

Kommentoi