Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten alueella neljä tartuntaa – Noin 65 prosenttia alueen ihmisistä on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen

Viikonlopun aikana on todettu neljä positiivista koronatestien tulosta Essoten alueella. Kolme tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja yksi on saatu ulkomailta.

– Rokotukset ovat ehdottomasti hidastaneet epidemiaa meidänkin alueellamme. Monet altistuneet eivät ole saaneet tautia, koska heidät on rokotettu. Aiemmin vastaavissa tilanteissa altistuneet saivat taudin. Silti myös kertaalleen rokotettuja on sairastunut vakavasti ja yksi kertaalleen rokotettu henkilö valitettavasti menehtyikin äskettäin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten koronalääkärit kehottavat kansalaisia hakeutumaan testeihin pienestäkin oireesta, pitämään edelleen turvavälejä, pesemään kädet usein sekä käyttämään käsidesiä ja pitämään maskia tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen ei onnistu.

Osastohoidossa on useita koronapotilaita ja se vaikuttaa Essoten muihin palveluihin tällä viikolla.

– Joudumme valitettavasti perumaan aiemmin varattuja muita vastaanottoaikoja, koska henkilöstöä täytyy siirtää akuutin koronatilanteen hoitamiseen, Seppälä kertoo.

Tällä tai ensi viikolla Essote on ylittämässä koronatestauksessa vuoden 2020 luvut. Tänä vuonna näytteitä on tähän asti otettu 30 100 kappaletta, kun koko viime vuonna testeissä käytiin 32 600 kertaa.

Noin 65,1 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Toinen rokoteannos on annettu noin 12 200 henkilölle.