Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Minun Pieksämäki

Muutin noin 3 vuotta sitten Pieksämäelle Varkaudesta perhesyistä, ehkä hieman vasten tahtoani. Ensivaikutelma Pieksämäestä oli, että onpa kolkonoloinen paikka. Keskusta oli kuin 80-luvulta ja suurin osa asunalueiden kaduista päällystämättömiä sekä talot vanhoja. Ihmiset olivat tuntemattomia ja ajattelin ettei Pieksämäellä ole tarjota minulle juuri yhtään mitään. Kävin töissä Varkaudessa ja tuumin, että minun ei tarvitse juurikaan liikkua, saati viihtyä Pieksämäellä. En halunnut edes antaa Pieksämäelle mahdollisuutta. Päätin pian muuttaa pois täältä.

Pikku hiljaa aloin kuitenkin liikkumaan luonnossa ja hämmästyksekseni huomasin kuinka mahtavat luontopolut ja ulkoilumaastot täällä on. En voinut uskoa miten kaunis luonto on Pieksämäellä.

Eikä aikaakaan, kun tänne aukesi juuri kompaktin kokoinen Prisma, joka toi kertaheitolla tänne tavaratalon, josta löytyy päivittäiseen elämään kaikki tarpeellinen. Vähitellen aloin käymään pienemmissä putiikeissa ja olikin todella yllättävää, miten monipuolisesti täältä löytyy yrityksiä moneen lähtöön. Täältähän saa lähes kaiken omalta kylältä!

Aikaa kului hieman ja Hiekanpäässä alkoivat työkoneet jyrisemään, enkä tiennyt mitä tapahtuu, koska en vielä ollut riittävän kiinnostunut kotikaupungistani. Selvitettyäni työmaan tarkoitukset, olin taas hämmästynyt ymmärtäessäni, kuinka täällä panostetaankin kaupunkilaisten viihtyvyyteen. Lopputulos Hiekanpään nykyilmeestä rantapolkuineen ja skeittiparkkeineen on aivan upea.

Olen urheilumiehenä ja elävän kulttuurin ystävänä pannut merkille myös miten hyvät harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin aikuisille liikunnan ja kulttuurin parissa on. Poleeni on hieno kulttuurikeskus ja täällä on mahdollista harrastaa monipuolisesti. Paikallisia urheiluseuroja on moneen lähtöön ja talkoohenkeä tuntuu riittävän. Uusi liikuntahallikin valmistuu pian.

Siinä vaiheessa kun olen tarvinnut terveyspalveluita, on kaikki sujunut todella helposti ja mutkattomasti ja voinkin väittää kokemani mukaan täällä olevan parempi julkinen terveydenhuolto kuin Varkaudessa.

Pieksämäellä on tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki ja toivon että sitä pidetään yllä.

Olen löytänyt täältä paikallisen autokorjaamon, jossa on ilo käydä autoni huollattamassa. Pienyrittäjä pienessä kaupungissa, joka hoitaa ammattitaidolla korjaukset ja huollot, jonka lisäksi välillä on tullut parannettua maailmaa kiireettömästi hyvillä keskusteluilla. Aitoa pienen kaupungin yritystoimintaa mitä ei joka kaupungissa ole saatavilla.

Nyt koen, että tämä on minun Pieksämäkeni ja kotikaupunkini. Viihdyn täällä. Pieksämäellä on tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki ja toivon että sitä pidetään yllä.

Heitän nyt kolme toivomusta meille pieksämäkeläisille:

Toivon, että kaikki meistä osaisivat arvostaa omaa kotikaupunkiaan. Toivon jokaisen pieksämäkeläisen aina ensisijaisesti hyödyntävän paikallisia hienoja palveluita, koska se takaa niiden jatkuvuuden. Toivon jokaisen kysyvänsä itseltään: Millainen on minun Pieksämäki ja millainen haluan sen olevan?

Käykää äänestämässä juuri teille sopivaa ehdokasta, jonka uskotte tekevän teidän Pieksämäestä entistäkin paremman.

kunnallisvaaliehdokas (ps.)