Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusi uutta koronatartuntaa Essoten alueella – niistä yksi Pieksämäellä

Tiistain jälkeen on Essoten alueella todettu kuusi positiivista koronatestien tulosta. Viisi tartunnoista havaittiin Mikkelissä ja yksi Pieksämäellä.

– Uudet sairastapaukset ovat ikävä asia, mutta taudin leviämisen estämisen kannalta on positiivinen asia, että tartunnat liittyvät aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Ne myös löytyivät pääosin karanteeniin asetettujen joukossa. Tartuntoja saaneita ja altistuneita on niin paljon, että koko Essoten alueella on tärkeää käydä testeissä, mikäli tulee pieniäkin koronaoireita, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Pieksämäen uusin tartunta liittyy tiistaiseen tartuntaan ja karanteeniin on määrätty yhdeksän henkilöä. Pieksämäellä altistuminen on ollut mahdollista viime perjantaina 21. toukokuuta Prismassa kello 18.45-19.15 välisenä aikana ja lauantaina Lidlissä kello 15.45-16.15 välisenä aikana.

Karanteenissa koko Essoten alueella on tällä hetkellä yli 200 henkilöä.