Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

THL: Savossa vain yksi uusi koronatartunta – koko maassa todettu 121 uutta tapausta

Savossa on tilastoitu sunnuntaina vain yksi uusi koronatartunta. Uusi tapaus on Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä Mikkelissä.

Pohjois-Savossa uusia tartuntoja ei ole todettu. Itä-Savon alueella uusia tapauksia ei ole raportoitu yli kahteen viikkoon.

Koronatilanne Pohjois-Savossa: Lue täältä maakunnan tuoreimmat tiedot

Koko Suomessa on raportoitu 121 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan maassa on todettu kahden viikon aikana 2 799 koronavirustartuntaa, mikä on 156 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana, jolloin tartuntoja todettiin 2 955.

Valtaosa kahden viikon tartunnoista eli 1 300 on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa, jossa myös asuu suuri osa Suomen väestöstä. Varsinais-Suomessa todettiin lähes 300 tartuntaa ja Päijät-Hämeessä liki 200.

Väkilukuun suhteutettuna koronaviruksen ilmaantuvuusluku, eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa 100 000 asukasta kohden, on selvästi suurin Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se oli 218. Edellisellä kahden viikon tarkastelujaksolla ilmaantuvuusluku oli 8. Koska ilmaantuvuusluku lasketaan väkiluvun perusteella, Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuuden suureen nousuun riitti koronatapausten kahden viikon määrän kasvu 6 tapauksesta 168 tapaukseen.

Yli sadan ilmaantuvuuslukuun pääsevät vain Kanta-Hämeen (109) ja Päijät-Hämeen (105) sairaanhoitopiirit. Koko maan ilmaantuvuusluku on 51.

Tartuntojen viikkomäärät ovat nyt suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuoden loka–marraskuun vaihteessa, eli noin 1 400–1 500 viikkotartunnan luokkaa. Tautihuipusta on tultu tuntuvasti alaspäin, sillä pahimmalla tähänastisella viikolla maaliskuun alkupuoliskolla tartuntoja kirjattiin yli 4 900.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on Suomessa todettu pandemian aikana 91 526.