Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kuusi koronatartuntaa Essoten alueelta: "Tartuntoja löytyy paljon, mutta onneksi ne ovat jo tuntemissamme ketjuissa"

Kuusi uutta positiivista koronatestien tulosta on löytynyt maanantain jälkeen Essoten alueelta. Viisi näistä liittyy aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Yhden lähde on ulkomailla.

– Tartuntoja löytyy paljon, mutta onneksi ne ovat jo tuntemissamme ketjuissa. Altistuneiden määrä on kuitenkin suuri ja tilanne voi nopeasti kääntyä huonommaksi, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Osassa tapauksia altistuneiden jäljitys on edelleen kesken. Essote päivittää altistumisen paikkoja myöhemmin tänään keskiviikkona.

Rokotteita on saatu alueelle lisää ja tänään avautui ajanvaraus vuonna 1986 ja sitä ennen syntyneille. Hiukan alle 60 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, yli 48 400 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 8 500 henkilölle.

– Rokotuksiin on hakeuduttu erittäin hyvin myös nuoremmissa ikäryhmissä. Tämä on erittäin tärkeää, sillä näin suojaamme niin itseämme kuin läheisiämme. Ensimmäisen rokoteannoksen saannin jälkeenkin on edelleen tärkeä jatkaa kaikkia käytössä olevia varotoimia mukaan lukien maskien käyttö, käsihygienia ja koronatesteihin hakeutuminen, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Yksi rokoteannos ei anna vielä kattavaa suojaa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.