Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten alueelta löytyi kolme tartuntaa – Pieksämäki avasi uusia rokotusaikoja 45 vuotta täyttäneille

Eilisen helatorstain jälkeen on Essoten alueelta löytynyt kolme uutta positiivista koronatestin tulosta. Kaikki tartunnat löytyivät Mikkelistä. Kaksi tartunnoista liittyy eilen uutisoituun ketjuun ja yksi täysin uuteen tartuntaketjuun, jonka lähde on todennäköisesti alueen ulkopuolella. Tartuntojen jäljitys jatkuu.

Tällä hetkellä yli 130 henkilöä on asetettuna karanteeniin. Myös osastohoidossa Mikkelin keskussairaalassa muutamia koronapotilaita.

Essote on jälleen päivittänyt altistumispaikkojen listaa nettisivuilleen. Yksi joukkoaltistuminen on tapahtunut Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä iltapäivällä 12. toukokuuta. Päivystyksen aulatiloissa käyneet henkilöt ovat voineet useiden tuntien aikana altistua koronapositiiviselle henkilölle.

– Altistumispaikoissa on jälleen sellaisia, joissa on suuri riski jatko tartuntoihin. Nyt ei saa unohtaa, että koronaa on edelleen liikenteessä. Riski tilanteen nopeaan huonontumiseen on kasvanut, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essoten koronalääkärit kehottavat tulemaan koronatestiin pientenkin oireiden johdosta. Siitepölykaudella allergian ja lieväoireisen koronatartunnan eroa voi olla vaikea havaita.

– Allergian ja koronaoireiden eroa voi olla hankala erottaa. Osalla koronapotilaista on alkuun olleet ihan saman oireet kuin allergiassa. Testiin kannattaa hakeutua, jos on pienintäkään aavistusta koronan mahdollisuudesta oireiden perusteella. Allergialääkkeet saa näppärästi Essoten nettisivujen Chatista digilääkärin kautta, vinkkaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Pieksämäellä avattiin tänään perjantaina 14. toukokuuta uusia sähköisiä ajanvarausaikoja 45 vuotta täyttäneille. Puhelinajanvaraus tälle ikäryhmälle avautuu tiistaina 18. toukokuuta kello 9.

Allergian ja koronaoireiden eroa voi olla hankala erottaa. Osalla koronapotilaista on alkuun olleet ihan saman oireet kuin allergiassa.

Hans Gärdström