Korona: Tilanne jatkuu rauhallisena Essoten alueella – Rokotteen ensimmäisen annoksen on pian saanut puolet väestöstä

Rokotteen on pian saanut puolet Essoten alueen väestöstä. Esa Happonen
Tara McLees

Tara McLees

Vappuviikonlopun aikana löytyi kolme positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelta.

Kaksi tartunnoista havaittiin ulkomailta tulleilla ja yksi tartunta kirjautui muualla asuvalta Essoten alueelle.

– Tilanne jatkuu rauhallisena, eikä koronan takia ole ketään sairaala- tai vuodeosastohoidossa. Tautia on kuitenkin edelleen Suomessa liikkeelle ja lähialueillakin on todettu laajoja ketjuja viime viikkoina. Matkailun vilkastuminenkin työllistää nyt terveydenhuoltoa, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alueella ensimmäisen rokotteen saaneiden määrä ylittä 50 prosentin rajan maanantain kuluessa. Tarkemmat luvut saadaan huomenna tiistaina 4. toukokuuta.

– Etenemme koko ajan yhä nuorempiin ikäluokkiin. Kannattaa pitää silmällä Essoten rokotussivustoa, jonne avaamme aikoja sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus varmistuu, vinkkaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Pieksämäellä rokotusajanvaraus avautui viime viikon perjantaina yli 55-vuotiaille.

Tilanne jatkuu rauhallisena, eikä koronan takia ole ketään sairaala- tai vuodeosastohoidossa.

Koronarajoituksia on myös lievennetty. Aluehallintovirasto on päättänyt, että toukokuun alusta lähtien on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Tapahtumia voi siis järjestää sallituilla osallistujamäärillä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Myös yli 50 henkilön tilaisuudet ovat mahdollisia, jos tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke ja OKM:N ja THL:n ohjetta voidaan noudattaa.

Kommentoi