Sukulaisensa kimppuun käynyt mies sytytti uhrin tuleen – poliisi pitää tekoa murhana

Itä-Suomen poliisi henkirikosta murhana sen raa'an ja julman tekotavan ja epäillyn vakaan harkinnan vuoksi. Marko Kauko

Asta Tenhunen

Poliisi epäilee, että Pieksämäellä viime lokakuussa tehty henkirikos oli vakaasti harkittu teko. Pieksämäkeläinen 36-vuotias mies hyökkäsi 60-vuotiaan naisen kimppuun ensin nyrkein, mutta sen jälkeen mies kaatoi naisen päälle bensiiniä ja sytytti hänet tuleen.

Poliisin mukaan mies esti uhrin paikalla ollutta puolisoa auttamasta uhria. Savon Sanomien tietojen mukaan uhrin puoliso yritti suojella läheisiään ja itseään, mutta uhri menehtyi raa'assa teossa tapahtumapaikalle.

Henkirikos tehtiin Pieksämäen Virtasalmella harvaan asutulla alueella yksityisasunnon pihassa lokakuun alussa. Epäilty ja uhri ovat sukua toisilleen, mutta he eivät olleet äiti ja poika.

Sama mies tuomittiin jo aiemmin sukulaisnaisen uhkaamisesta. Hän sai silloin laittomasta uhkauksesta ja kymmenestä vahingonteosta 40 päivää ehdollista vankeutta.

Riitaisat välit olivat jatkuneet, kunnes uhri, epäilty ja kaksi muuta miestä tapasivat lokakuun alussa.

36-vuotiaan miehen epäillään murhanneen naisen ja pahoinpidelleen kahta miestä. Toinen pahoinpidellyistä miehistä oli uhrin puoliso.

Lisäksi riehujaa epäillään vahingonteosta.

Kaksi riehujaa pakoon päässyttä miestä hälytti heti paikalle poliisit ja ambulanssin. Nainen ehti kuitenkin menehtyä vammoihinsa.

Poliisi otti epäillyn miehen kiinni heti tekopaikalta. Hänet vangittiin tutkintavankeuteen, jossa hän on edelleen.

Poliisin mukaan epäilty mies on ollut kuulusteluissa yhteistyöhaluinen ja hän on poliisille kuulusteluissa pääpiirteittäin myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman.

Poliisin mukaan mies ei ole kuitenkaan ottanut kantaa rikosnimikkeeseen, katsooko hän itse syyllistyneensä tappoon vai murhaan.

Itä-Suomen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

Kommentoi