Alueelta ei ole löytynyt uusia koronatartuntoja – vapun viettoon pienissä porukoissa

Rokotukset ovat edenneet Essoten alueella nopeasti. Marko Kauko

Essoten alueelta ei ole löytynyt uusia koronatartuntoja maanantain jälkeen.

– Tilanne on hyvä, mutta testauksessa on vähän liiankin rauhallista. Edelleen kannattaa käydä pienistäkin oireista testeissä. Aivan lähialueilla tartuntoja on edelleen paljon, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Rokotukset ovat edenneet nopeasti. Perjantaina 30.4. puolenpäivän aikaan rokotusaikoja pääsevät varaamaan uutena ryhmänä yli 50-vuotiaat eli vuonna 1971 ja sitä ennen syntyneet.

Tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 38 000 henkilöä ja toisen annoksenkin vajaat 5 000. Alueen yli 16-vuotiasta on nyt rokotettu noin 47 prosenttia.

– Täytyy antaa iso kiitos nopeasta rokotusten etenemisestä myös alueen ihmisille. Varatut ajat käytetään ja ohjeita on noudatettu erinomaisen hyvin. Rokotuspisteillä on asioitu hyvällä mielellä, kehuu pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Vappua Essoten koronalääkärit kehottavat viettämään turvallisesti. Sosiaaliset kontaktit tulee edelleenkin pitää minimissään eli viettää vappua saman tietyn alle kymmenen hengen porukan kanssa. Muut kuin perheenjäsenet kannattaa tavata ulkoilemalla, vaikka olisi huono piknik-keli. Rokotettuja vanhempia/isovanhempia voi jo tavata, ja suosia heidän kanssaan ulkoilua, mikäli kelit sen sallivat.

Kommentoi