Viikonloppuna löytyi kolme koronatartuntaa Essoten alueelta – testeihin edelleen syytä hakeutua pientenkin oireiden perusteella

Edellisen viime perjantain tiedotteen (23.4.) jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kolme positiivista koronatestien tulosta. Kaksi tapausta huomattiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Molempien tartuntojen alkuperä on muualla Suomessa.

Yksi uusi tartunta löytyi Pertumaalta. Sen johdosta yksi koululuokka on asetettu karanteeniin. Tartunnan alkuperää ei ole pystytty selvittämään laajoista altistuneiden testauksista huolimatta.

– Testeihin on edelleen syytä hakeutua pientenkin oireiden perusteella. Nyt testaukseen tulemisessa on tapahtunut notkahdus, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Näiden tapausten ja Itä-Savon tartuntoihin liittyen karanteeniin asetettujen määrä on Essoten alueella noussut lähelle sataa.

– Jos oireisena ei käydä testeissä, on vaarassa epidemian nopea kiihtyminen ja tilanteen huonontuminen, Seppälä muistuttaa.

Rokotukset ovat edenneet joutuisasti. Maanantaina (26.4.) Essote aukaisi rokotusaikoja vuonna 1966 ja sitä aiemmin syntyneille. Uutena ikäryhmänä 55-59-vuotiaat pääsevät nyt ensimmäiselle pistokselle.

– Puumala nousi rokotuslistan kärkeen koko maassa. Puumalassa on paljon ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia, jotka ovat käyneet ahkerasti rokotuksissa. Kuntien väliset erot tasaantuvat, kun pääsemme rokottamaan nuorempia ikäluokkia, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 35 500 henkilöä.

– Rokotteita on tullut nyt noin 3 000 – 4 500 pistoksen verran viikoittain. Niistä osa menee kakkosrokotuksiin, kertoo Gärdström.

THL on tarkentanut koronarokotusjärjestystä. Riskiryhmä 2:n ikäraja putoaa aiemmasta 18 vuodesta 16:een vuoteen. Myös uusia sote-henkilöstöryhmiä pääsee rokotukseen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut