Pieksämäen koronatilanne on pysynyt rauhallisena – mahdollisista rajoitusten lievennyksistä keskustellaan ensi viikolla

Koronatilanne on pysynyt Pieksämäellä edelleen hyvin rauhallisena. Parin viikon takaisista tartunnoista ei tullut jatkotartuntoja ja karanteenit ovat päättyneet.

– Vaikka tilanne on hyvä, tulee silti huolehtia turvaväleistä, kasvomaskin käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta. Ohjeistuksia noudattamalla edistetään normaalielämään pääsemistä, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Koko Essoten alueella tautitilanne näyttää tällä hetkellä rauhoittuneen ja mahdollisista rajoituksien lievennyksistä keskustellaan ensi viikolla koronanyrkissä. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan päätöksien jälkeen.

– Jos tilanne jatkuu rauhallisena sinne asti, niin toivon mukaan tuolloin pystymme siirtymään perustasolle. Harkitsemme sitten muun muassa aikuisten harrastustoiminnan avaamista jossain määrin ja julkisten tilojen rajoitusten höllentämistä, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Yleisötapahtumien rajoituksista on aluehallintovirasto tekemässä päätöstä todennäköisesti 22.4. Valtioneuvosto puolestaan päättää ravintoloiden rajoituksista.

– Näistä tulee paljon kyselyjä, mutta ne eivät ole Essoten päätösvallan piirissä, Seppälä muistuttaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut