Pieksämäki avaa uusia rokotusaikoja – ajanvaraus suositellaan tekemään sähköisesti

Rokottamattomalla henkilöllä on tällä hetkellä erittäin suuri riski saada koronatartunta Kymenlaaksossa erilaissa tilanteissa. Aulikki Jääskeläinen
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Pieksämäellä avautui tänään tiistaina 13. huhtikuuta sähköinen ajanvaraus kaikille yli 65-vuotiaille. Rokotteena on AstraZenecan rokote. Ensi torstaina 15. huhtikuuta aukeaa molempien riskiryhmien (riskiryhmä 1 ja 2) sähköinen rokoteajanvaraus ilman ikärajaa. Alle 18-vuotiaille suositellaan varaamaan ajan puhelimitse, jotta varmistetaan oikean rokotteen saatavuus. Puhelinajanvaraus aukeaa 20.4.

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view= ja vaatii tunnustautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sähköisesti ajan voi varata vain itselleen.

Puhelinajanvaraus yli 65-vuotiaille ja riskiryhmille avataan tiistaina ensi viikon tiistaina 20.4. klo 9. Ajanvarausnumero on 015 788 4430. Puhelinajanvaraus on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-13 ja toimii takaisinsoittona.

Järjestelmä rekisteröi saapuneen puhelun ja terveyskeskuksesta soitetaan takaisin. Palvelussa voi olla ruuhkaa ja puhelua voi joutua odottamaan useamman arkipäivän, puheluita ei soiteta viikonloppuisin.

– Ethän soita ajanvaraukseen, jos oma ajanvarausvuosi ei ole vielä alkanut. Puhelinajanvaraus kuormittuu turhista puheluista ja takaisinsoitot hidastuvat, todetaan Pieksämäen kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki suositteleekin tekemään ajanvarauksen sähköisesti. Sähköisessä ajanvarauksessa aikoja on reilusti tarjolla ja ajan saa nopeammin.

Kommentoi