Koronatilanne on rauhoittunut – Essoten alueen koronanyrkki lieventää nuorten rajoituksia ensi maanantaista lähtien

Kuvituskuva. Kati Soininen
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Rauhoittuneen koronatilanteen johdosta Essoten alueen ns. koronanyrkki lieventää useita nuoria koskevia rajoituksia ensi maanantaista 12.4. lähtien. Ohjeet ja suositukset suositellaan otettavaksi käyttöön kaikissa Essoten kunnissa.

Maanantain jälkeen on löytynyt ainoastaan yksi uusi koronatartunta jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Myös pääsiäisenä tartuntoja löytyi vain muutama.

– Tilanne on sen verran rauhallinen, että voimme purkaa lähinnä nuorten rajoituksia. Näemme, että nyt on järkevää ottaa huomioon nuorten selvästi lisääntynyt ahdistus ja muut rajoitusten haitat. Kansallisesti tilanne on kyllä edelleen vaikea ja tarvittaessa sitten teemme kohdennettuja toimenpiteitä tai jopa palautamme rajoituksia, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Koronanyrkki eli viralliselta nimeltään Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä suosittaa seuraavia rajoitusten muutoksia: Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittu 12.4. alkaen noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusta. Toisen asteen opetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen. Korkeakouluissa (yliopistot, ammattikorkeakoulut), aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja ja turvallisuusohjeita käyttäen.

Essoten alueella on annettu ensimmäinen koronarokoteannos vajaalle 22 300 henkilölle. Tämä on 27,5 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toisen rokotteen on saanut noin 2 900 henkilöä.

Kommentoi