Korona: 70 vuotta täyttäneitä ja yli 65-vuotiaita riskiryhmäläisiä aletaan rokottaa Pieksämäellä

Ensimmäiset ajanvarausajat avataan torstaina 1. huhtikuuta. Tiina Örn
Tara McLees

Tara McLees

Essoten alueelta on löytynyt kahdeksan positiivista koronatestien tulosta. Tartuntoja ei ole löytynyt Pieksämäeltä.

Viisi tartunnoista löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta.

Pieksämäellä koronarokotuksien ajanvaraus alkaa 70 vuotta täyttäneille sekä yli 65-vuotiaille riskiryhmä 1:een kuuluville henkilöille.

Sähköinen ajanvaraus 70 vuotta täyttäneille alkaa torstaina 1. huhtikuuta kello 16. Rokotteena ovat Pfizerin ja Modernan koronarokotteet.

Sähköiseen ajanvaraukseen tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ajanvaraus löytyy osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=. Sähköisestä ajanvarauksesta ajan voi varata vain itselleen.

Tiistaina 6. huhtikuuta avataan puhelinajanvaraus kaikille 70 vuotta täyttäneille sekä samassa taloudessa asuville omaishoitajille. Ajanvarausnumero 015 788 4430 on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–13 ja se toimii takaisinsoittona.

65 vuotta täyttäneille riskiryhmä 1:een kuuluville tarjotaan toistaiseksi vain AstraZenecan rokotetta. Uusimpien tutkimustulosten valossa rokotteen teho vaikean tautimuodon ehkäisyssä on erinomainen ja rokote on turvallinen tälle ikäryhmälle. Ajat avautuvat sähköiseen ajanvaraukseen myös torstaina 1. huhtikuuta kello 16 ja puhelinajanvaraus tiistaina 6. huhtikuuta kello 9.

Kommentoi