Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona: | Itä-Suomen AVI jatkaa kuuden henkilön kokoontumisrajoituksia – Etelä-Savo edelleen kiihtymisvaiheessa

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kuuden henkilön kokoontumisrajoituspäätöksiä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin (Sosteri) kuntien alueilla. Määräys on voimassa 1.4. – 22.4.2021.

Sairaanhoitopiirien kuntien alueella kiellettyjä ovat kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.

Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle kuusi henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ja 22.2.2021 päivittämää ohjetta.

Aluehallintovirasto toteaa sairaanhoitopiirien asiantuntija-arvioiden pohjalta, että epidemia on tällä hetkellä Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueella kiihtymisvaiheessa. Ottaen erityisesti huomioon muuntoviruksen aiheuttama nopeasti kiihtyvä epidemiatilanne sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sairaanhoitopiirin asiantuntijatahoina antamat suositukset, voimassa olevia aluehallintoviraston määräyksillä asetettuja rajoitustoimenpiteitä on pidettävä perusteltuina Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueella. Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan epidemian leviämistä ja estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittuminen.

Sairaanhoitopiirien kuntien alueella kiellettyjä ovat kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.