Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajoitukset muutetaan tämän viikon aikana – Itä-Suomen maanteillä tehdään nopeusrajoitusmerkkien vaihtotyötä ainakin vielä torstain aikana

Itä-Suomen maanteillä siirrytään tällä viikolla kesänopeuksiin. Merkkien vaihtotyö alkaa keskiviikkona ja se saadaan todennäköisesti suoritettua loppuun torstaina.

Nopeusrajoitusmerkkien vaihtamisesta ei uskota aiheutuvan liikenteelle suurempaa haittaa missään päin Itä-Suomea.

Ennen talvirajoitusten poistamista varmistetaan, ettei säätilaan ole ennustettu tulevaksi ajokeliä merkittävästi heikentäviä olosuhteita. Toistaiseksi esimerkiksi pääsiäisen ajan sääennuste lupaa laajalti keväistä keliä ympäri Itä-Suomea.

Kesäajan rajoitukset tulevat voimaan, kun merkit on asetettu teiden varsille.

Vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden otettava keli huomioon ja sovitettava ajonopeus muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi.

Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi.

Tielle voi myös valua sulamisvesiä, jotka usein jäätyvät yöaikaan ja talvirenkaiden käyttö on edelleen perusteltua.

Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alhaisempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii.

Toiset tienkäyttäjät on hyvä huomioida jättämällä heille riittävästi tilaa kohdatessa ja ohitettaessa. Lisäksi kuljettajien tulee välttää lian ja soran roiskuttamista muiden tienkäyttäjien päälle.

Järkevä kuljettaja varautuu matkalle huolella. Ajoneuvon perustarkastusten lisäksi olisi hyvä varautua siis myös ajokeliin.

Yksi hyvä keino varautumiseen on ajokelin ja liikennetilanteen tarkistaminen esimerkiksi Fintraffcin liikennetilanne-palvelusta, joka ohjaa liikennettä maalla, merellä ja ilmassa.