Joukkoliikenteen maskipakko voimaan maanantaina – Pakko ei kuitenkaan koske koulukuljetuksia

Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa tulee maskipakko kaikkeen ely-keskuksen hankkimaan joukkoliikenteeseen maanantaina 29. maaliskuuta alkaen. Maskipakko koskee yli 12-vuotiaita ja kaikkea elyn järjestämää joukkoliikennettä.

– Olen saanut Ely:ltä varmistuksen, että maskipakko koskee Pieksämäen paikallisliikennettä vuoroilla 1, 2 ja 3 ja palveluliikennettä. Liikennöitsijä on asiasta myös tietoinen, ja siellä on tulostettu kylttejä autoihin jo valmiiksi, kertoo Pieksämäen liikennesuunnittelija Pasi Haverinen.

Haverinen kuitenkin toteaa, että toistaiseksi maskipakko ei koske niitä linjavuoroja, jotka kaupunki ostaa koulukuljetuksia varten. Tähän sisältyvät myös koulutaksit. Asiaa puitiin laajalti perjantaina muun muassa lakimiehen, opetusjohtaja Jukka Keiturin ja Haverisen välillä.

– Lopputulema oli, että kunnalla ei ole mahdollisuutta pakkoa asettaa. Sen sijaan päädyttiin siihen, että koulukuljetuksissa suositellaan edelleen vahvasti maskien käyttöä. Kaupunki toimittaa maskit liikennöitsijöille ja ne ovat oppilaille ilmaiset, Keituri korostaa.

Koulukuljetukset kuuluvat AVI:n valvonnan piirii eikä se ole toistaiseksi antanut tarkempaa ohjeistusta.

Haverinen painottaa, että Pieksämäen kaupunki ei ole asiassa lupaviranomainen, joten se ei yksin voi päätöstä tehdä.

Koulukuljetusvuoroja ovat ne linjavuorot, jotka kulkevat kunnan sisällä haja-asutusalueilla.

Maskipakko on voimassa kaikissa kunnan rajat ylittävissä Ely:n linja-vuoroissa joita myös koululaiset käyttävät. Näitä ovat vuoro numero 11 Kangasniemeltä, Varkaudesta Jäppilän kautta ajava vuoro numero 15, Mikkelistä Vehmaskylän ja Montolan kautta ajava vuoro 18 ja Suonenjoelta Haapakosken kautta ajava vuoro 20.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut