Korona: Pieksämäeltä löytyi kaksi koronatartuntaa – Essoten kokonaistilanne kääntynyt huonommaksi

Essoten alueelta on tänään löytynyt yhteensä 14 positiivista koronavirustartuntaa. Juha Poutanen
Tara McLees

Tara McLees

Pieksämäeltä on tänään löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa. Yhteensä koronatartuntoja löytyi alueelta 14 kappaletta.

Tapauksista kolme havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Peräti 11 on täysin uutta tartuntaa. Osa niistä linkittyy aiemmin tunnistettuihin Essoten alueen tartuntaketjuihin ja osa Uudellemaalle. Eräiden ketjujen jäljitys on vasta aluillaan.

Koronataudille altistumisia on jo jäljityksen alkuvaiheessa tiedossa Mikkelin Urpolan ja Tuppuralan kouluissa. Kaikkia altistuneita ei ole vielä tavoitettu ja jäljitys jatkuu tiistai-iltaan.

– Tilanne on parissa vuorokaudessa valitettavasti kääntynyt selvästi heikompaan suuntaan niin tapausmäärien kuin sairaala- ja tehohoitoa vaativien tapausten suhteen. Alueen koronanyrkki kokoontui tänään ja päätti pysyttää alueen edelleen kiihtymisvaiheessa ja rajoitukset ja suositukset ennallaan. Odotamme valtioneuvoston ensiviikkoa koskevia linjauksia ennen kuin arvioimme tulevia rajoitustoimia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut kaikkiaan 16 350 alueen asukasta. Tämä tarkoittaa noin 20,2 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toinen rokoteannos on pistetty noin 2 800 henkilölle.

Tilanne on parissa vuorokaudessa valitettavasti kääntynyt selvästi heikompaan suuntaan niin tapausmäärien kuin sairaala- ja tehohoitoa vaativien tapausten suhteen.

Kommentoi