Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Etelä-Savon yläkoulut siirtyivät etäopetukseen keskiviikkona

Itä-Suomen Aluehallintovirasto on päättänyt antaa määräyksen, jonka mukaan myös Etelä-Savon yläkoulut siirtyvät etäopetukseen keskiviikosta 10. maaliskuuta alkaen. Etäopetuksen on tarkoitus loppua 28.3. Määräys koskee myös Pieksämäen Hiekanpään yläkoulua.

Taustalla on valtioneuvoston päätös niin sanotusta kolmen viikon sulusta, joka koskee kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevia alueita.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto kertoi asiasta tänään maanantaina 8. maaliskuuta pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Etäopetus koskee kaikkia 7–9-luokkien oppilaita. Koulun tiloja voidaan kuitenkin käyttää erityisen tuen oppilaiden opetukseen sekä Valma-oppilaiden ja joustavan perusopetuksen oppilaiden opetukseen.

Lisäksi on linjattu, että huomioon tulee ottaa viime kevättä paremmin oppilaiden mahdollisuus oppilashuoltoon, syrjäytymisvaarassa olevien oppilaiden mahdollisuus lähiopetukseen ja etäopetuksessa olevien oppilaiden henkilökohtainen ohjaus.

Itä-Suomen Aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Sami Remes kertoo, että koulujen sulkemisasia on ollut esillä jo parisen viikkoa.

– Alueella on varmasti tullut paljon kysymyksiä siitä, miksi päätöksiä tehdään näin myöhään, kun esimerkiksi hiihtolomat ovat alueilla jo päättyneet.

Remes kertoo, että päätöksentekoprosessia on hidastanut koulujen sulkemisen oikeudellinen arvio.

Tällä Remes viittaa siihen, että vaikka esimerkiksi Etelä-Savon epidemiologinen tilanne ei ole pahimmasta päästä, on koulujen sulkemiselle tarve valtakunnallisen epidemiatilanteen näkökulmasta.

Samaa mieltä on Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä.

– Vaikka oma alueellinen tilanne olisi saatu hallintaan, on kansallinen tilanne äärimmäisen vakava. Etelä-Savossa ovat hiihtolomat juuri päättyneet, ja tartuntojen leviämisen riski on suuri.

Yli 12-vuotiaiden lasten harrastustoiminta keskeytetään kolmeksi viikoksi. Myös nuorisotila suljetaan 10.3.–28.3. väliseksi ajaksi.

– Virallinen päätös tehdään kokouksessa, mutta näin puheenjohtajana voin sanoa, että tulemme suosittamaan harrastustoiminnan keskeyttämistä.

Muuten suositukset ja rajoitukset säilyvät ennallaan; yli kuuden hengen kokoontumisia ei saa järjestää sisä- eikä ulkotiloissa. Veturitori, uimahalli ja uimahallin kuntosali ovat suljettuina. Etätyötä suositellaan kaikille aloille, joille se on mahdollista toteuttaa.

Kirjasto ja kirjastoauto jatkavat toimintaansa kokoontumisrajoitukset huomioiden ja hyvää hygieniaa noudattaen.

Maskia tulee käyttää kodin ulkopuolella ja turvaväleistä huolehtia.

Juttua päivitetty kello 18.13. Lisätty varmistettu tieto Hiekanpään yläkoulun siirtymisestä etäopetukseen, nuorisotilan sulkeminen ja yli 12-vuotiaiden lasten harrastustoiminnan keskeyttäminen.