Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pieksämäellä ei uusia koronatartuntoja – kaikki yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään Essoten alueella

Itä-Suomen aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituspäätöksiä koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin (Sosteri) alueilla. Itä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina kieltää sairaanhoitopiirien kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä. Määräys on voimassa 8.-31.maaliskuuta välisen ajan.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös perustuu tämänhetkiseen alueellisen tilanteen kokonaisarvioon. Epidemia on Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueella kiihtymisvaiheessa. Kokoontumisrajoitusten määräaikaisella kiristämisellä aluehallintovirasto pyrkii rauhoittamaan epidemian leviämistä ja estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittumista.

Pieksämäen koronatilanne on rauhallinen, eikä uusia tartuntoja ollut perjantaihin mennessä todettu. Pieksämäellä yläkoulu aloittaa normaalisti lähiopetuksessa ensi maanantaina talvilomaviikon jälkeen.

– Tehokkaimmat keinot tartunnan torjumiseen ovat edelleen huolellinen käsihygienia, kasvomaskin käyttö sekä turvavälit, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa muistuetaan.

Myös koronarokotukset jatkuvat ja Pieksämäki siirtyy sairauskohtaiseen rokottamiseen. Se tarkoittaa, että rokotukset etenevät sairauhden riskiryhmäluokituksen mukaan. Ikäryhmittäin rokotetaan yli 70-vuotiaat henkilöt.

Essoten alueen koronanyrkki pohti perjantaina uusia rajoitustoimia. Lähes kaikki alueelliset toimet on jo otettu käyttöön.

– Myös Etelä-Savossa toteutetaan kolmen sulku ensi viikosta lähtien. Kaikkien tulee tähän sitoutua, vaikka tilat eivät suoraan vielä sulkeutuneet. Sulkuaikana tulee kotoa poistua vain välttämättömiin töihin ja asioille. Kaikkea muuta kodin ulkopuolista asiointia ja henkilökontakteja tulee välttää. Kaikenlainen kokoontuminen ja sosiaaliset kontaktit tulee jättää pois. Valtion ohjeistusta asian suhteen saatiin vasta perjantaiaamuna. Voi hyvin olla, että tilanne on alkuviikkoon mennessä myös tiukentunut niin, että kriteeristöt täyttyvät tai uusia rajoittavia päätöksiä tehdään valmiuslain perusteilla, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä arvioi tiedotteessa.