Kaksi uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta

Keskiviikon tiedotteen jälkeen on Essoten alueelta löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa. Molemmat positiiviset koronatestien tulokset havaittiin jo karanteeniin asetettujen joukosta ja tapaukset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin.

– Täsmennämme nyt myös ohjettamme 12-18-vuotiaiden harrastustoiminnasta kiihtymisvaiheen aikana. Harrastustoimintaa voi jatkaa, jos tietyt tiukat kriteerit täyttyvät. Jos taas ohjeen kriteereiden mukaiset turvajärjestelyt eivät toteudu, suosittelemme laittamaan kiihtymisvaiheen ajaksi tauolle yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Essoten ohjetta on nyt täsmennetty opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimenpidetason 2 ohjeiden mukaiseksi.

Suositus noudatettavista toimintavoista 12-18-vuotiaiden harrastustoiminnassa:

Opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelevat toimenpidetasolla 2 lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan (ml. taiteen perusopetus) täysimittaisen keskeyttämisen vaihtoehdoksi, että harrastustoiminta keskeytettäisiin vain, ellei harrastustoiminnassa voida noudattaa kaikkia seuraavia periaatteita:

Harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja jokaisella harrastuskerralla kirjataan ylös läsnä olleet.

Kilpailuja, otteluja, konsertteja, näytöksiä, esityksiä tai mitään muita sellaisia toimintamuotoja, joissa ryhmä on kontaktissa muiden harrastusryhmien kanssa, ei järjestetä.

Vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa ei sallita.

Ryhmän opettajat, ohjaajat ja valmentajat ovat jokaisella harrastus kerralla samoja henkilöitä.

Kaikki harrastusmuodot toteutetaan siten, ettei lähikontakteja synny ja esimerkiksi peli- tai otteluharjoituksia ei järjestetä.

Toiminta toteutetaan siten, että osallistujien välillä säilyy 2 metrin turvaväliyli 12-vuotiaiden ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa.

Osallistujat ohjeistetaan oikeanlaiseen käsi- ja yskimishygieniaan sekä oikeanlaiseen toimintaan oireiden ilmaantuessa ja koronatestiinhakeutumisessa.

Opettajilla, ohjaajilla ja valmentajilla on aina kasvomaski harrastustilanteissa.

Harrastustoimintaa toteutetaan enintään 10 hengen ryhmissä kuitenkin siten, että suurissa liikuntasaleissa ja muissa suurissa tiloissa voi samanaikaisestitoimia erillisiä 10 hengen ryhmiä, mikäli ryhmien välille ei synny tosiasiallistakontaktia.

Suurissa kulttuuri- ja liikuntapaikkakokonaisuuksissa, joissa on useita eri tiloja ja saleja, henkilömäärärajoitusta sovelletaan kunkin tilan ja salin osalta erikseen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut