Korona: | Pieksämäki ottaa käyttöön tiukemmat rajoitukset – Yli 10 henkilön kokoontumisia tulee välttää, aikuisten harrastustoiminta tauolle

Essoten antaman ohjeistuksen mukaisesti myös Pieksämäellä otetaan käyttöön tiukempia rajoituksia.

Toisen asteen oppilaitokset ja Seutuopisto siirtyvät etäopetukseen 8.3–28.3. väliseksi ajaksi. 12–18-vuotiaiden opetus jatkuu Seutuopistossa lähiopetuksena 10 henkilön rajoituksella.

Peruskoulut sen sijaan pysyvät näillä näkymin lähiopetuksessa mukaan lukien yläkoulu. Yläkoulun rehtori Henri Itkosen mukaan tilannetta arvioidaan uudestaan ensi viikon keskiviikkona. Ensi viikolla Pieksämäellä vietetään hiihtolomaa.

Uimahalli suljetaan 1.3.- 28.3. ja kaupungin sisäliikuntatilat ovat avoinna ainoastaan 12-18-vuotiaiden harrastetoiminnalle 10 henkilön rajoituksella.

Alle 12-vuotiaiden harrastukset jatkuvat entisin ohjein: hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa, saattajien kontakteja välttää ja käyttää kasvomaskia.

Kulttuurikeskus Poleeni ja kirjastot ja kirjastoauto ovat avoinna 10 henkilön rajoituksella.

Aikuisten harrastustoiminta sen sijaan keskeytetään myös Pieksämäellä.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Poleenin Teatterin ensi viikon perjantaiksi 5. maaliskuuta suunniteltu Viettelyksen asuntovaunu näytelmän ensi-ilta joudutaan siirtämään.

– Emme osaa vielä tarkkaan sanoa, milloin ensi-ilta tulee olemaan. Täytyy katsoa, mihin tämä kolmen viikon sulku johtaa ja mihin suuntaan koronatilanne kehittyy, toteaa Poleenin Teatterin tuottaja Jari Tuononen.

Hänen mukaan harkinnassa on esimerkiksi ensi-illan järjestäminen huhti-toukokuulle tai jopa esitysten siirtäminen syksyyn.

Julkiset tilat suljetaan, jollei niissä voida täysin välttää kontakteja ja noudattaa sallittua henkilömäärää. Veturitori on suljettu, mutta nuorisotila pysyy avoinna. Käynti nuorisotilaan ulkokautta.

Kokoontumisia tulee välttää ja yli 10 hengen kokoontumisia ei suositella järjestettäväksi kuin perustellusta syystä. Tällaisia ovat esimerkiksi hautajaiset, jolloin osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön, osallistujat käyttävät maskeja ja tilaisuudessa ei järjestetä ruoka- tai juomatarjoilua.

Maskia tulee käyttää kodin ulkopuolella aina kun kontakteja ei voida välttää. Kaikkia talouden ulkopuolisia kontakteja suositellaan vältettäväksi ja turvavälejä ja tehostettua hygieniaa tulee noudattaa.

Etätyön tekemistä suositellaan kaikille, joille se työnkuvan perusteella on mahdollista. Työpaikoilla suositellaan kasvomaskin käyttöä, mikäli tilassa työskentelee useampi ihminen.

Vierailurajoituksia hoitoyksiköihin, palvelutaloihin suositellaan tehtäväksi siten, että vain välttämättömät vierailut toteutuvat. Läheisillä on kuitenkin aina oikeus vierailuun turvatoimenpiteiden, kuten maskinkäytön ja turvavälien huolehtimisen myötä, jos yksikössä ei ole koronatapauksia.

Pieksämäen vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini kertoo, että koronarokotuksissa päästään Pieksämäellä ensi viikolla yli 2000 rokotetun rajan yli.

– Hiihtolomasta kannattaa nauttia ensisijaisesti ulkoillen. Lomallakaan ei kannata unohtaa maskisuositusta, turvavälejä tai hyvää käsihygieniaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut