Korona: Rokotuksen saanut 1500 pieksämäkeläistä – 200 saanut myös tehosterokotuksen

Koronarokotukset ovat käynnissä myös Pieksämäellä. Anton Soinne
Tara McLees

Tara McLees

Koronarokotuksia on annettu Pieksämäellä jo noin 1500 ihmiselle ja lisäksi 200 henkilöä on saanut tehosterokotuksen.

Yli 85-vuotiaiden ja heidän iäkkäiden puolisoidensa ja samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset ovat parhaillaan käynnissä. Yli 85-vuotiaat voivat varata rokotusajan tiistaista perjantaihin kello 9–13 välillä auki olevasta koronarokotusten ajanvarausnumerosta, 015 788 4430. Numero toimii takaisinsoittona. Puhelimessa on tällä hetkellä ruuhkaa, joten takaisinsoitto voi tulla parinkin päivän kuluttua.

80–84 -vuotiaiden rokotusten puhelinajanvaraus aukeaa 2. maaliskuuta. Tuolloin rokotteen saa myös iäkäs (yli 70-vuotias) puoliso ja samassa taloudessa asuva omaishoitaja.

70-79-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa todennäköisesti huhtikuussa. Pieksämäen kaupunki tiedottaa tästä myöhemmin.

16–70 -vuotiaiden riskiryhmiä rokotetaan tällä hetkellä kutsumenettelynä niiltä osin, kun tietoja saatavilla kootusti potilastietojärjestelmistä. Kaikkia rokotettavia riskiryhmiä ei saada potilastietojärjestelmistä.

Vielä ei ole tiedossa, milloin alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotusten ajanvaraus avataan netti- ja puhelinajanvarauksena.

Kotihoito rokottaa myös asiakkaitaan omilla rokotuspisteillään, mutta kotihoidolla ei ole mahdollisuutta laajamittaiseen rokottamiseen kotona. Rokotteiden säilytys, kuljetus ja annostelu ovat vaativampia kuin esimerkiksi influenssarokotteiden. Asumispalveluyksiköiden asukkaat pyritään rokottamaan ensisijaisesti asumispalveluyksiköissä.

Vielä ei ole tiedossa, milloin alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotusten ajanvaraus avataan netti- ja puhelinajanvarauksena.

Kommentoi