Pieksämäellä rokotettu jo noin 1 500 ihmistä – yli 85-vuotiaiden rokotukset ovat käynnissä

Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Koronarokotuksia on annettu Pieksämäellä jo noin 1500 ihmiselle ja lisäksi 200 henkilöä on saanut tehosterokotuksen. Yli 85-vuotiaiden ja heidän iäkkäiden puolisoidensa sekä samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset ovat käynnissä.

Yli 85-vuotiaat voivat varata rokotusajan tiistaista perjantaihin kello 9-13 välillä auki olevasta koronarokotusten ajanvarausnumerosta, 015 788 4430. Numero toimii takaisinsoittona. Puhelimessa on ruuhkaa, joten takaisinsoitto voi tulla vasta päivän, parin päästä tai viikonlopun jälkeen.

80-84-vuotiaiden rokotusten puhelinajanvaraus aukeaa ensi viikon tiistaina 2. maaliskuuta. Silloin rokotteen saa myös iäkäs (yli 70-vuotias) puoliso ja samassa taloudessa asuva omaishoitaja. 70-79-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa todennäköisesti huhtikuussa. 16-70-vuotiaiden riskiryhmiä rokotetaan tällä hetkellä kutsumenettelynä niiltä osin, kun tietoja saatavilla kootusti potilastietojärjestelmistä. Kaikkia rokotettavia riskiryhmiä ei saada potilastietojärjestelmistä.

Vielä ei ole tiedossa, milloin alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotusten ajanvaraus avataan netti- ja puhelinajanvarauksena.

Kotihoito rokottaa myös asiakkaitaan omilla rokotuspisteillään, mutta kotihoidolla ei ole mahdollisuutta laajamittaiseen rokottamiseen kotona. Rokotteiden säilytys, kuljetus ja annostelu ovat vaativampia kuin esimerkiksi influenssarokotteiden. Asumispalveluyksiköiden asukkaat pyritään rokottamaan ensisijaisesti asumispalveluyksiköissä.

Kommentoi