Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Mikkelissä taas 16 tartuntaa – Pieksämäellä pelätään kiihtymisvaiheen olevan lähellä

Essoten alueelta on löytynyt tänään 16 koronatartuntaa. Kaikki uudet positiiviset koronatestien tulokset on havaittu Mikkelissä.

Sairaalahoidossa on kaikkiaan 15 Covid-19 taudin saanutta. Aiemmin kerrottuihin tartuntaketjuihin liittyen koronaan on menehtynyt yksi henkilö.

– Uudet positiiviset testitulokset liittyvät pääosin eilen tiedottamiimme baari- ja bilealtistuksiin. Altistuneiden määrä liikkuu sadoissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten koronalääkärit suosittelevat nollaamaan aikuistenväliset sosiaaliset kontaktit oman perheen ulkopuolella ja pitämään aikuisten kaikessa ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa viikon tauon.

– Vetoamme, että anniskeluravintolat pitäisivät tämän viikonlopun ovensa kiinni tai vähintään varmistavat, että tiloissa ei voi altistua ja kaikissa tilanteissa pidetään kahden metrin turvavälit ja maskit muualla kuin omassa pöydässä. Ja Jos viikonlopuksi on suunniteltu synttäreitä tai muita tapahtumia, niin ne kannattaa nyt ehdottomasti siirtää tulevaisuuteen, Seppälä suosittaa.

Pieksämäen kaupungin vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini kertoo olevansa huolissaan Mikkelin tilanteesta. Pieksämäellä on todettu torstain ja perjantain aikana yhteensä neljä tartuntaa.

On mahdollista, että koko Etelä-Savon alue Pieksämäki mukaan luettuna tulee siirtymään kiihtymisvaiheeseen ensi viikolla.

– Pieksämäen koronatilanne on vielä rauhallinen mutta Etelä-Savon tilanne erityisesti Mikkelin suunnassa on erittäin huolestuttava ja kaikujahan mekin olemme tästä jo saaneet. On mahdollista, että koko Etelä-Savon alue Pieksämäki mukaan luettuna tulee siirtymään kiihtymisvaiheeseen ensi viikolla.

Rubinin mukaan testausmäärissä on ollut nousua tämän viikon loppupuolella.

– Tämä liittyy todennäköisesti Mikkelin tilanteeseen ja meillä eilen ilmoitettuihin kolmeen tartuntaan.

– Tämän viikon torstaina ja tänään perjantaina testiin hakeutuvien määrät ovat melkein tuplat verrattuna viime viikon vastaaviin viikonpäiviin. Yleensä meillä alkuviikolla testausmäärät ovat isoimmat mutta tällä viikolla perinteistä testimäärien laskua viikonloppua kohti ei tullutkaan. On erittäin hyvä asia, että testiin hakeudutaan taas herkemmin.

Rubini painottaa myös, että käsillä olevassa tilanteessa lähiviikkoina Pieksämäelläkin kannattaa vähentää sosiaalisia kontakteja, käyttää maskia aina yleisillä paikoilla liikuttaessa ja huolehtia kahden metrin turvaväleistä. Myös hyvä käsihygienia täytyy muistaa edelleen. Testiin pitää hakeutua nopeasti lievissäkin oireissa, nopealla testauksella päästään kiinni tartuntaketjuihin riittävän ajoissa.