Mikkelistä löytynyt 21 koronatartuntaa – Kaupunki siirtyy leviämisvaiheeseen

Altistumispaikkoja on paljon ja altistumistiedon saamiseen voi Essoten mukaan muodostua yli vuorokauden viive. Heli Roivainen
Tara McLees

Tara McLees

Essoten alueelta on löytynyt torstaina kaikkiaan 24 uutta koronatartuntaa. Mikkelistä tartuntoja on löytynyt 21 ja Pieksämäeltäkin kolme.

Tartuntaketjuja on useita ja altistuneita satoja, eikä kaikkia altistuneita vielä tiedetä. Rajoituksia ja suosituksia tiukennetaan.

– Monet Mikkelin tartunnat liittyvät baareihin ja nyt tartuntoja on löytynyt muualtakin kuin Keskusbaarista. Lisäksi tartuntoja on ilmennyt nuorten penkinpainajaisjuhliin liittyen viime viikolta ja Uudenmaan laajoihin ketjuihin liittyen, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

– Keskussairaalasta on altistunut myös baariketjuun liittyen kokonainen vuodeosasto (neurologinen ja ortopedinen vuodeosasto) ja se tulee vaikuttamaan palveluihimme. Terveydenhuollon kantokyky on nyt kovalla kuormituksella niin jäljityksen kuin sairaalahoidonkin suhteen. Altistumispaikkoja on paljon ja altistumistiedon saamiseen voi muodostua yli vuorokauden viive.

Mikkelin Raviradantiellä sijaitsevan Esedun yhdellä opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Toimipisteessä on voinut altistua koronavirukselle maanantaista keskiviikkoon, kertoo Esedu tiedotteessaan. Oppilaat ovat saaneet asiasta kertovan wilma-viestin. Esedun Mikkelin toimipisteessä opiskelee oppilaita myös Pieksämäeltä.

Tartuntatautiviranomaisen kehotuksesta Esedun Raviradantien rakennukset A ja C sekä Kinnarin toimipiste siirtyvät etäopetukseen helmikuun loppuun saakka.

Lisäksi tartuntoja on ilmennyt nuorten penkinpainajaisjuhliin liittyen viime viikolta ja Uudenmaan laajoihin ketjuihin liittyen.

Essote on suositellut Mikkeliä tiukentamaan suosituksia ja rajoituksia.

– Mikkeli on nyt tartuntojen osalta leviämisvaiheessa. Mikkelin väestön tulee välittömästi alkaa välttää kaikkia oman talouden ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Muu Essoten alue säilyy perusvaiheessa.

Riskinä on, että tapausmäärät lähtevät hallitsemattomaan nousuun alueellisesti. Myös terveydenhuollon kantokyky on joutunut nopeasti kovalle kuormitukselle.

Kommentoi