Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Essoten alueelta löytyi viisi uutta koronatartuntaa – tartuntojen jäljitys on vielä kesken

Maanantain tiedotteen jälkeen on Essoten alueelta löydetty viisi positiivista koronatestien tulosta. Ainakin osa tapauksista on toisistaan erillisiä.

– Tartuntoihin liittyy laajoja altistumisia Essoten ja eräiden muiden sairaanhoitopiirien alueella. Valitettavasti osa tartunnan saaneista on Essoten työntekijöitä keskussairaalalla ja se tulee vaikuttamaan osaan palveluistamme. Teemme altistuneille tänään massatestauksia ja tiedotamme niistä lisää huomenna, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Tartuntojen jäljitys on kesken ja tulee jatkumaan tänään pitkään. Altistumispaikat päivitetään, kun jäljitykset valmistuvat.

– Toivomme, että ihmiset vastaisivat puheluihin, vaikka soitto saattaa tulla myöhäänkin. Alustavan jäljityksen perusteella kaikkien tartuntojen lähde ei ole tiedossa, mutta sijaitsee todennäköisesti Essoten alueella. Tautia voi olla liikkeellä suuremmassa määrin. Kaikkien vähänkin koronaoireita saavien tulee hakeutua välittömästi testeihin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa.