Yksi uusi koronatartunta Pieksämäellä – koronatestiin syytä hakeutua lievistäkin oireista

Pieksämäen terveyskeskuksen kiirevastaanoton työntekijällä on todettu koronatartunta. Tartuntaketjuja selvitellään ja altistuneihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Altistumiset ovat tapahtuneet keskiviikkona 27. ja torstaina 28. tammikuuta.

Kaikkien lievästikin oireilevien on edelleen syytä hakeutua koronatestiin mahdollisimman pian oireiden alettua. Koronatestiin pääsevät kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, hajuastin tai makuaistin menetys tai ripuli tai vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Koronaviruksen kaltaisia oireita on myös tavallisessa flunssassa. Siksi pelkkien oireiden perusteella ei voi tietää, sairastaako normaalia flunssaa vai koronaa. On erittäin tärkeää käydä testissä heti, jos on lieviäkään oireita. Jos sinulla on oireita, pitää sinun sairastaa kotona ja välttää kontakteja muihin ihmisiin.

Pieksämäellä koronatestin voit varata nettisivujen kautta tai puhelimitse terveyskeskuksen vastaanotoilta puh. 015 788 4431 arkisin klo 8-14. Jos oireesi pahenevat ja tarvitset kiireellistä hoitoa virka-ajan ulkopuolella soita 116 117. Koronatesti on maksuton.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut