Kiirevastaanoton työntekijällä todettu korona Pieksämäellä – Tartuntaketjua selvitellään

Koronatesteihin tulee hakeutua lieväoireisenakin. Ilona Noponen
Tara McLees

Tara McLees

Pieksämäen terveyskeskuksen kiirevastaanoton työntekijällä on todettu koronatartunta lauantaina 30. tammikuuta. Tartuntaketjuja selvitellään ja altistuneihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Altistumiset ovat tapahtuneet keskiviikkona 27. tammikuuta ja torstaina 28. tammikuuta.

Pieksämäen kaupunki muistuttaa, että kaikkien lievästikin oireilevien on edelleen syytä hakeutua koronatestiin mahdollisimman pian oireiden alettua. Koronatestiin pääsevät kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, hajuastin tai makuaistin menetys tai ripuli tai vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Koronaviruksen kaltaisia oireita on myös tavallisessa flunssassa. Siksi pelkkien oireiden perusteella ei voi tietää, sairastaako normaalia flunssaa vai koronaa. On erittäin tärkeää käydä testissä heti, jos on lieviäkään oireita.

Pieksämäellä koronatestin voit varata osoitteesta: https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view= tai puhelimitse terveyskeskuksen vastaanotoilta numerosta 015 788 4431 arkisin kello 8–14. Jos oireet pahenevat tai potilas tarvitsee kiireellistä hoitoa virka-ajan ulkopuolella voi soittaa numeroon 116 117. Koronatesti on maksuton.

Kommentoi