Mikkelissä kolme koronatartuntaa – lukiolaisia ja Urpolan koulun oppilaita karanteeniin

Essoten hallitus käsitteli talousennustetta torstaina. Taru Hokkanen
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Mikkelissä on löydetty viikonlopun aikana kolme koronatartuntaa, joista kaksi löytyi koululaisilta tänään sunnuntaina. Mikkelin lukion opiskelijan positiivisen koronatestin tuloksen johdosta yksi ryhmä on asetettu karanteeniin. Essote ottaa yhteyttä muihin tämän opiskelijan kanssa samoissa ryhmissä käyneisiin, jotka ovat altistuneet tartunnalle, ja antaa jatkotoimenpideohjeet.

Myös yhdellä Urpolan koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Essote ottaa yhteyttä altistuneisiin. Lisäksi eilen lauantaina löytyi näihin koululaistartuntoihin liittymätön tapaus.

Yksi tartunnan saanut henkilö on käynyt myös Mikkelin Crossfitissä maanantaina 18.1. kello 16.00-17.00 ja tiistaina 19.1. kello 16.00-18.00.

– Pyydämme Mikkelin lukion opiskelijoita ja Urpolan koulun oppilaita ja Mikkelin Crossfitissä viime viikolla käyneitä sekä molempien koulujen henkilökuntaa seuraamaan omaa terveystilannettaan. Pienistäkin oireista tulee ottaa yhteyttä Essoten Päivystysavun koronalinalle numeroon 116 117, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa tiedotteessa.

Kaikkien tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolella ja tartunnat liittyvät kahteen erilliseen ketjuun.

– On mahdollista, että tartuntaketjuista löytyy illan aikana uusi tapauksia oireisten tutkittujen joukosta. Tartuntojen takia Essote tulee asettamaan paljon henkilöitä karanteeniin. Johtuen karanteeniin asetettavien suuresta määrästä voi yhteydenotto tulla myöhään yölläkin, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Kommentoi