Pieksämäki siirtyy koronan perusvaiheelle – rokotteiden saatavuudessa ongelmia: suunniteltuja rokotuksia joudutaan perumaan

Pieksämäellä koronatilanne on rauhoittunut selvästi. Viimeisin koronatartunta on todettu viikko sitten maanantaina 11. tammikuuta.

– Paikkakunnalla on joitakin henkilöitä karanteenissa muiden paikkakuntien tartuntaketjuihin liittyen, Pieksämäen vt. johtava lääkäri Aino Rubini kertoo.

Tartuntojen määrä ja sitä myötä alueellinen ilmaantuvuusluku ovat pudonneet siinä määrin, että Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä katsoo alueen olevan perusvaiheessa.

Samaan aikaan koronarokotteen saatavuudessa on ongelmia myös Pieksämäellä. Saapuvien rokotteiden määrä vähenee merkittävästi useamman viikon ajaksi.

– Olemme joutuneet perumaan 22. tammikuuta alkaen käytännössä kaikki suunnitellut uudet rokotukset, sillä saammekin merkittävästi ennakoitua vähemmän rokotteita tällä viikolla ja seuraavina viikkoina. Tällä hetkellä näyttää siltä, että emme pysty ainakaan kahteen tai kolmeen viikkoon rokottamaan yhtään uusia henkilöitä ja sovittuja tehosterokotuksiakin joudutaan osin siirtämään eteenpäin.

Ensimmäisiä rokoteannoksia ehditään tässä vaiheessa antamaan Pieksämäellä yhteensä noin 87o kappaletta. Rokotteita ovat saaneet koronapotilaita hoitavat tai tutkivat sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät, ikääntyvien asumispalveluyksiköiden asukkaat ja työntekijät. Rokotuksia oltiin Pieksämäellä juuri laajentamassa kotihoitoon, yli 85-vuotiaille ja omaishoitajille.

– Kotihoito ja omaishoitajien koordinaattori sekä asumispalveluyksiköiden henkilökunta tiedottavat omia asiakkaitaan heti, kun he meiltä tiedot rokotusten jatkumisesta vain saavat. Toivomme malttia, jokainen halukas rokotteen tulee saamaan. Meillä rokotteet saadaan kyllä nopeasti jakoon, kun niitä vaan saataisiin, Rubini jatkaa.

Pieksämäellä julkisissa sisäliikuntatiloissa aikuisten ryhmäliikuntatoiminta määrätään tauotettavaksi toistaiseksi. Seutuopiston keskeytyksessä olleet yli 18-vuotiaiden tanssi- ja liikuntaryhmät käynnistyvät etäopetuksella ensi maanantaista 25. tammikuuta alkaen.

Pieksämäellä kaikki oppilaitokset ovat lähiopetuksessa. Peruskoulun 6.–9.-luokkalaisille ja henkilöstölle suositellaan kasvomaskien käyttöä. Myös toisen asteen opetus jatkuu lähiopetuksena ja siellä kaikki käyttävät kasvomaskeja.

Pieksämäen kapungin henkilöstöllä on etätyösuositus voimassa helmikuun loppuun saakka. Alueen väestöä suositellaan käyttämään kasvomaskia kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.

Juttua päivitetty 20.1. 2021 kello 13.31 rajoitusten osalta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut